Petak, 25 lipnja, 2021

Bolesnu djevojčicu Anitu Balaž izbacuju iz stana u Beču!

Nemojte propustiti

Anita Balaž
Anita Balaž

Anita Balaž (12), kojoj je u Beču u AKH klinici ugrađena srčana pumpa, neće imati gdje da spava od nedjelje dok čeka transplantaciju srca, ukoliko joj se ne obezbijedi hitan smještaj u Austriji.

Država je obezbijedila liječenje, ali ne i smještaj ove djevojčice. Anita je u stanu koji joj je na korišćenje ustupila porodica iz Bosuta pored Šida, a koja taj stan iznajmljuje. Neko od stanara prijavio je da oni nisu porodica koja iznajmljuje taj stan, pa gazda prijeti da će porodica koja im je pritekla pomoć ostati bez stana ukoliko oni ne izađu, pišu Naše novine.

– Ne znamo gde ćemo. Ne znamo ni šta da radimo. Moramo da izađemo u nedelju. Ne želimo nikome da pravimo probleme, a pogotovo porodici koja nam je i te kako izašla u susret i dala nam da ga koristimo. Pokušali smo da iznajmimo stan, spremni smo i da ga plaćamo, međutim bez obzira na to, kao i na činjenicu zbog čega smo ovde, a to je Anitina bolest, nije ga tako lako iznajmiti – kaže očajna Ksenija Balaž, majka male Anite.

U konzulatu Srbije u Beču obećali su pomoć, ali je podrška ipak izostala zbog praznika koji su, međutim, odavno prošli.

(Telegraf)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Predrag Kojović podnio ostavku na čelu Naše stranke, svemu uzrok Baralijina “šala”

Predrag Kojović podnio je ostavku na mjesto predsjednika Naše stranke Kojović je na mjesto predsjednika ove političke opcije izabran prvi...

Možda vas zanima i ovo