Srijeda, 8 prosinca, 2021

Bolt: Novi rezultati doping testova iz Pekinga su „loša vijest“

Nemojte propustiti

Usain Bolt, jedan od najboljih atletičara svih vremena kazao je da je objavljivanje pozitivnih doping testova na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, nakon ponovne analize veoma „loša vijest“ za sport, javlja Anadolu Agency (AA).

Jamajčanin, koji drži svjetske rekorde u sprinterskim disciplinama na 100 (9,58 sekundi) i 200 metara (19.19 sekundi) istakao je danas u Pragu da Svjetska antidoping agencija (WADA) radi sjajan posao. 

„Za mene je veoma ružno raditi takve stvari u sportu. Doping je nešto što godinama kalja ugled sporta. Mislim da WADA radi veoma dobar posao kada je u pitanju čišćenje sporta. Oni su dokazali da će uhvatiti svakoga ko je varao“, kazao je Bolt. 

Međunarodni olimpijski komitet (IOC) u utorak je objavio da je kod 31 sportiste sa igara u Pekingu, nakon ponovljene analize njihovih uzoraka, utvrđeno da su se dopingovali. Naveli su da bi zbog toga spomenutima moglo biti zabranjeno učešće na Ljetnim olimpijskim igrama u Rio de Janeiru ove godine. 

Bolt će u Pragu u petak na mitingu „Golden Spike“ nastupiti u trci na 100 metara, što će biti njegova prva trka ove sezone u Evropi. 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo