Utorak, 18 svibnja, 2021

Bomba ispod BMW-a u Mostaru nastavak mafijaškog obračuna?

Nemojte propustiti

U detonaciji auto-bombe postavljene ispod BMW-a Petra Golemca iz Mostara jutros je lakše povrijeđena njegova trudna supruga Dea.

mostar-bmw1Eksplozija je odjeknula oko 7.50, u mostarskoj ulici Leopolda Mandića, a u eksploziji nije bilo teže povrijeđenih.

“Nezavisnim” je potvrđeno da su u trenutku eksplozije u BMW-u bili Golemac, njegova supruga i punica Jasminka Dilber.

Prema nezvaničnim informacijama, auto-bomba je bila upozorenje za Golemca zbog njegovih prijateljskih veza sa ljudima iz kriminalnog miljea.

Srećko Bošnjak, portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), izjavio je da će detaljnije informacije o slučaju, kao i motivu podmetanja eksploziva, biti poznate nakon istrage.

Dodao je da Golemac, prema policijskim saznanjima, nije bio predmet prijetnji ili ucjena.

Adrijana Pandža, portparol Univerzitetsko-kliničke bolnice Mostar, izjavila je danas da povrijeđena trudnica nije životno ugrožena.

Dodala je da je nakon pregleda upućena i u Ginekološku ambulantu, gdje je utvrđeno da je sve u redu i s njenom trudnoćom, nakon čega je puštena iz bolnice.
“Liječnici su, također, utvrdili da je trudnica pretrpjela izvjestan šok”, dodala je Pandža.

U eksploziji je potpuno uništen prednji dio BMW-a, a krhotine automobila su, prema izjavama očevidaca, letjele nekoliko desetina metara uokolo. Stanari obližnjih zgrada ispričali su da je detonacija bila jaka.

“Bio sam u stanu i spremao se izaći kada sam čuo detonaciju. Pogledao sam na ulicu i vidio dim i uništen automobil. Ljudi su pritrčali i dvije žene su odvezli u drugom automobilu”, ispričao je stanar u Ulici Leopolda Mandića koji je želio ostati anoniman.

Prema izjavama stanara, pravo je čudo da eksplozija i krhotine automobila nisu povrijedili slučajne prolaznike, koji su bili u blizini mjesta eksplozije.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi ispričao je da je auto-bomba aktivirana svega nekoliko minuta nakon što je Golemac izašao iz stana i upalio automobil.

Golemca i saputnike spasili su i vazdušni jastuci, koji su se aktivirali nakon detonacije.

Golemac je, inače, poznat kao blizak prijatelj Olivera Jakeševića, kojem je ranije suđeno za ubistvo Mostarca Blaška Knezovića 2003. godine, šurjaka vlasnika lanca kladionica Dinka Slezaka. Jakešević je kasnije oslobođen optužbi. Međutim, zbog pomaganja u ubistvu Knezovića, 2003. godine osuđena je Sanja Vuleta i to na 10 godina robije.

Vuleta je puštena na slobodu u februaru ove godine, nakon što ju je pomilovao Živko Budimir, predsjednik Federacije BiH.

Zanimljivo je da je 2008. godine u mjestu Buna, kod Mostara, ubijen Emir Hadžić, koji se dovodio u vezu s ubistvom Knezovića.

(Nezavisne novine)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo