Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Bombom ranio dva policajca, sada prijeti Drašku Stanivuković: Ko je ustvari Radoslav Ćosić?

Nemojte propustiti

Izvor Srpskainfo otkriva da je Ćosić tokom ispitivanja u policiji tvrdio da nije imao namjeru nikog povrijediti, a takođe je bilo vidljivo da se radi o osobi koja ima psihičkih problema.

Radoslav Ćosić (40) iz Čelinca, koji je priveden zbog prijetnji gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću, poslije saslušanja u policiji sproveden je na Kliniku za psihijatriju Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske.

Potvrdio je ovo izvor Srpskainfo, koji je pojasnio da se radi o opasnoj osobi, koja je prije par godina povrijedila policajce kada je bacio bombu na njih, a ranije je bio i na liječenju na psihijatriji.

Ćosić je saslušan u ponedjeljak uveče, nakon što je policiji prijavljeno da je prijetio Stanivukoviću.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić je rekla da su u ponedjeljak postupili po prijavi da je R.Ć. iz Čelinca podnio zahtjev za razgovor s gradonačelnikom, te da se čudno ponašao, što je izazvalo strah kod zaposlenih u Gradskoj upravi.

– R.Ć. je saslušan u službenim prostorijama PU Banjaluka. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela, te da se privedena osoba sasluša na navedene okolnosti – pojasnila je Mučibabićeva.

Ona je dodala, navodeći inicijale, da je nakon što je saslušan, Ćosić uz asistenciju policijskih službenika sproveden na Kliniku za psihijatriju UKC Srpske.

Foto: Srpskainfo

Izvor Srpskainfo otkriva da je Ćosić tokom ispitivanja u policiji tvrdio da nije imao namjeru nikog povrijediti, a takođe je bilo vidljivo da se radi o osobi koja ima psihičkih problema.

– I tokom ispitivanja se moglo vidjeti da je čovjek bolestan, ali je sve vrijeme tvrdio da nije imao namjeru nikog da povrijedi. Upravo zbog njegovog zdravstvenog stanja pozvani su i članovi njegove porodice, koji su potvrdili da se on u zadnje vrijeme čudno ponašao – kaže naš sagovornik.

Podsjetimo, Ćosić je u ponedjeljak došao u Gradsku puravu Banjaluka i na zahtjevu za razgovor za posao napisao da Stanivukoviću hitno treba obezbjeđenje i vozač, a njemu 500 evra da osnuje firmu za sat vremena.

– Nije ova poruka bio jedini razlog zbog kojeg su reagovali iz Gradske uprave; više straha je izazvalo njegovo ponašanje. Upravo da bi spriječili moguću tragediju ili incident, zaposleni su odlučili da sve prijave policiji – pojašnjava izvor Srpskainfo.

Policiji nije bilo teško da otkrije ko stoji iza prijetnje, jer je Ćosić, između ostalog, ostavio u Gradskoj upravi svoju vizit kartu, sa imenom i brojem telefona.

Opasna osoba

Naš sagovornik otkriva da su iz GU Banjaluka postupili ispravno, jer se radi o opasnoj osobi, koja je i ranije hapšena zbog veoma teškog slučaja.

On je početkom 2011. godine u Čelincu bacio bombu pod policijski automobil i tom prilikom su povrijeđena dva policajca. Tada je jedan policajac zadobio teže, a drugi lakše povrede.

Ubrzo nakon eksplozije, policija je pronašla i uhapsila Ćosića.

Iz policije su tada saopštili da su prikupili neoborive dokaze protiv Ćosića, a prilikom hapšenja kod njega je pronađeno još nekoliko bombi.

Tokom kriminalističke obrade, on je priznao napad na policiju.

Policajci su bili u automobilu „niva“ koja nije imala policijska obilježja, pa se zbog toga sumnjalo da mu meta napada nije bila policija.

Nakon kriminalističke obrade, Ćosić je pušten da se brani sa slobode, a nije poznato na koliku kaznu je osuđen zbog ovog napada.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Poslodavci protiv Vlade: Uredba o pomoći stanovništvu je predizborni potez

Uredba Vlade FBiH je problematična i niz je otvorenih pitanja vezanih za njeno donošenje. Za početak, upitno je može...

Možda vas zanima i ovo