Petak, 5 ožujka, 2021

Bombom ranio dva policajca, sada prijeti Drašku Stanivuković: Ko je ustvari Radoslav Ćosić?

Nemojte propustiti

Odluka Kriznih štabova: Ovo su posljednje naredbe i mjere stanovništvu u BiH

Krizni štabovi kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine posljednjih dana najavljuju oštrije mjere i naredbe građanima u borbi protiv...

Čović: Imamo tri člana Predsjedništva BiH i to se neće nikada promijeniti

Zašto se ne bi svaki stanovnik ove države mogao kandidovati? Ali je suština da u Predsjedništvu sjedi bošnjački, hrvatski...

I Slovenija donira BiH 4.800 vakcina

U radnoj posjeti Bosni i Hercegovini danas je predsjednik Slovenije Borut Pahor koji se sastao sa članovima Predsjedništva BiH, ...

Krizni štab FBIH o uvođenju lockdowna: Situacija je dramatična, moramo djelovati

Premijer FBiH Fadil Novalić kazao je na današnjoj press konferenciji da opet imamo vanrednu situaciju zbog velikog rasta broja...

Izvor Srpskainfo otkriva da je Ćosić tokom ispitivanja u policiji tvrdio da nije imao namjeru nikog povrijediti, a takođe je bilo vidljivo da se radi o osobi koja ima psihičkih problema.

Radoslav Ćosić (40) iz Čelinca, koji je priveden zbog prijetnji gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću, poslije saslušanja u policiji sproveden je na Kliniku za psihijatriju Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske.

Potvrdio je ovo izvor Srpskainfo, koji je pojasnio da se radi o opasnoj osobi, koja je prije par godina povrijedila policajce kada je bacio bombu na njih, a ranije je bio i na liječenju na psihijatriji.

Ćosić je saslušan u ponedjeljak uveče, nakon što je policiji prijavljeno da je prijetio Stanivukoviću.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić je rekla da su u ponedjeljak postupili po prijavi da je R.Ć. iz Čelinca podnio zahtjev za razgovor s gradonačelnikom, te da se čudno ponašao, što je izazvalo strah kod zaposlenih u Gradskoj upravi.

– R.Ć. je saslušan u službenim prostorijama PU Banjaluka. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela, te da se privedena osoba sasluša na navedene okolnosti – pojasnila je Mučibabićeva.

Ona je dodala, navodeći inicijale, da je nakon što je saslušan, Ćosić uz asistenciju policijskih službenika sproveden na Kliniku za psihijatriju UKC Srpske.

Foto: Srpskainfo

Izvor Srpskainfo otkriva da je Ćosić tokom ispitivanja u policiji tvrdio da nije imao namjeru nikog povrijediti, a takođe je bilo vidljivo da se radi o osobi koja ima psihičkih problema.

– I tokom ispitivanja se moglo vidjeti da je čovjek bolestan, ali je sve vrijeme tvrdio da nije imao namjeru nikog da povrijedi. Upravo zbog njegovog zdravstvenog stanja pozvani su i članovi njegove porodice, koji su potvrdili da se on u zadnje vrijeme čudno ponašao – kaže naš sagovornik.

Podsjetimo, Ćosić je u ponedjeljak došao u Gradsku puravu Banjaluka i na zahtjevu za razgovor za posao napisao da Stanivukoviću hitno treba obezbjeđenje i vozač, a njemu 500 evra da osnuje firmu za sat vremena.

– Nije ova poruka bio jedini razlog zbog kojeg su reagovali iz Gradske uprave; više straha je izazvalo njegovo ponašanje. Upravo da bi spriječili moguću tragediju ili incident, zaposleni su odlučili da sve prijave policiji – pojašnjava izvor Srpskainfo.

Policiji nije bilo teško da otkrije ko stoji iza prijetnje, jer je Ćosić, između ostalog, ostavio u Gradskoj upravi svoju vizit kartu, sa imenom i brojem telefona.

Opasna osoba

Naš sagovornik otkriva da su iz GU Banjaluka postupili ispravno, jer se radi o opasnoj osobi, koja je i ranije hapšena zbog veoma teškog slučaja.

On je početkom 2011. godine u Čelincu bacio bombu pod policijski automobil i tom prilikom su povrijeđena dva policajca. Tada je jedan policajac zadobio teže, a drugi lakše povrede.

Ubrzo nakon eksplozije, policija je pronašla i uhapsila Ćosića.

Iz policije su tada saopštili da su prikupili neoborive dokaze protiv Ćosića, a prilikom hapšenja kod njega je pronađeno još nekoliko bombi.

Tokom kriminalističke obrade, on je priznao napad na policiju.

Policajci su bili u automobilu „niva“ koja nije imala policijska obilježja, pa se zbog toga sumnjalo da mu meta napada nije bila policija.

Nakon kriminalističke obrade, Ćosić je pušten da se brani sa slobode, a nije poznato na koliku kaznu je osuđen zbog ovog napada.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“I Nijemci imaju iste probleme kao i građani BiH”

Još od početka pandemije nije bilo toliko nezadovoljstva prema vladi kancelarke Merkel: prema reprezentativnom ispitivanju, građani žele i brže...

Možda vas zanima i ovo