Subota, 23 listopada, 2021

Borci pozvali sve nezadovoljne građane RS-a na protest u Banjoj Luci

Nemojte propustiti

Foto: FENA
Foto: FENA

Predstavnici Štaba nezadovoljnih boraca Republike Srpske pozvali su sve pripadnike te kategorije stanovništva i druge nezadovoljne građane stanjem u društvu da se sutra u 13 sati odazovu mirnom protestu u Parku “Mladen Stojanović” u Banjoj Luci.

Član ovog štava Goran Vidović je naglasio da to nije rušilački skup, već pravo da izraze nezadovoljstvo stanjem boračke populacije u RS na miran i dostojanstven način.

On je u izjavi novinarima u Parku “Mladen Stojanović“ ponovio da su uputili i zvanični zahtjev premijerki RS-a Željki Cvijanović i resornom ministru Petru Đokiću da i oni dođu na sutrašnji protest na kojem će, kaže, bivši borci pokazati da nisu strani plaćenici, a njihovi zahtjevi nisu politički obojeni.

I drugi član Štaba Željko Vicanović je ponovo odbacio tvdnje da bi se ovi protesti mogli pretvoriti u nemire, ističući da nisu dobro došli svi koji imaju takve namjere.

Komentirao je i ranije date izjave predsjednika Boračke organizacije RS-a Pantelije Ćurguza, te ga pozvao da kaže ko su ti, kako je tvrdio, koji stoje iza nezadovoljnih boraca iz Parka “Mladen Stojanović“.

Ćurguzu su poslali poruku da nije ni čitao zahtjeve ovih boraca te manipuliše tvrdnjama da ne traže bolji položaj za boračke kategorije.

Primjedbe su iznijeli i na tvrdnje predsjednika RS-a Milorada Dodika ističući da ne stoje navodi da su bivši borci rušitelji RS.

I premijerki RS Željki Cijanović su odgovorili da oni nisu tražili „rajsku Republiku“, već samo prava koja im pripadaju.

“Ne tražimo raj, ali nećemo dozvoliti njoj i njenoj sviti da nas vodi u pakao”, tvrdi Vicanović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović komentarisao moguću smjenu Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Šarović je kazao i da dolazak novih američkih dipolomata nije slučajan, te da su neki od njih učestvovali i...

Možda vas zanima i ovo