Subota, 23 listopada, 2021

Borenović: Moje pitanje o korisnicima mreže je bilo ironično, ministar MUP-a RS je preozbiljno shvatio pitanje

Nemojte propustiti

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović pojasnio je da je njegovo pitanje ministru unutrašnjih poslova RS-a Radislavu Jovičiću, da li će objaviti imena osoba i institucija koje su podržavale proteste u Sarajevu 6.juna, bilo ironično i sarkastično.

Banjaluka, Branislav BorenovicBorenović kaže za Fenu da je interesatno da je njegovo ironično pitanje, vezao za „besmisleno tzv. evidentiranje korisnika društvenih mreža iz RS moglo izazvati takvu reakciju“.

VEZANO: Borenović traži adrese korisnika društvenih mreža koji su podržali proteste u Sarajevu

-Moje pitanje je zaista bilo ironično, jer smatram da je besmisleno koristi određene opravdane ili neopravdane reakcije korisnika društvenih mreža, kao ocjenu da je to upereno protiv određene grupacije ili ustavnog poretka. Suština mog pitanja je bila da li je zaista moguće da u informaciji Vlade RS-a može stajati takva jedna ocjena. I vidim da je i ministar unutrašnjih poslova RS bio sasvim ozbiljan u odgovoru da postoje tzv. imena korisnika društvenih mreža – rekao je Borenović.

U ironičnom stilu je, kaže, zatim i tražio da se ta imena objave, ali i kriterij kako se može procjeniti ko je nepodoban a ko podoban.

-Da li to znači da sutra, ja kao korisnik društvene mreže, kažem nešto kritički protiv nekoga iz vlasti, da sam ja nepodoban za vlast i da mogu snositi određene posljedice – pita se Borenović.

Također, ako je, kako kaže, vlast u RS toliko željela da se bavi tim pitanjem, da li onda postoje određene sankcije i kaznene mjere za nekoga ko kritikuje vlast, koju je, kaže, i sam kritikovao.

On je podsjetio da je u Vladinoj informaciji o dešavanjima u Sarajevu bilo navedeno da su nekoliko novinara i nekoliko bh. institucija te neki korisnici društevnih mreža u RS podržavali nešto što je upereno protiv ustavnog uređenja u BiH.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo