Četvrtak, 23 rujna, 2021

Borenović: Vlast kriminalce pustila u NS RS

Nemojte propustiti

Zabrana izvoza jabuka iz BiH u Rusiju pokazuje da kontrolni organi ne rade svoj posao, izjavio je predsjednik PDP-a Branislav Borenović, gostujući u prvom Dnevniku BN televizije.

Bez obzira koliko se posljednjih godina ministar Šarović trudio da omogući povoljne trgovinske sporazume, u ovom slučaju sa Rusijom, nažalost zbog nerada kontrolnih organa došli smo u situaciju da će taj trgovinski sporazum s Rusijom biti obustavljen, upozorava Borenović.

„Iskreno se nadam da će se uspostaviti konačno sistem u Republici Srpskoj i BiH koji će oštro sankcionisati sve što se dešavalo oko izvoza jabuka jer je to jedna od razvojnih grana Srpske i BiH. Očekujem da se vrlo brzo utvrdi odgovornost, ko je za to kriv, ali ponavljam nije dobro što se radi o firmi koja je iz Bijeljine i Republike Srpske, i mislim da je to poruka koja šteti ugledu Republike Srpske i BiH“, istakao je Borenović.

Komentarišući pojavu grupe pod nazivom “Srbska čast” u Banjaluci čiji su pojedini članovi optuženi i osuđeni za brojna krivična djela, Borenović je rekao da je to šokantno:

„Republika Srpska koja je dosta izolovana u poslednjih nekoliko godina je postala mjesto u koje dolaze razni diskutabilni likovi, dobijaju veliku podršku predsjednika Republike Srpske koji im je otvorio vrata da čak uđu i u parlament Srpske što je šokantno i za svaku osudu“.

A da li će poslanici opozicije prisustvovati na narednoj sjednici Parlamenta Srpske 6. februara biće odlučeno u narednih nekoliko dana, kaže Borenović i dodaje da će ta sjednica biti zanimljiva, jer će se morati pojaviti zapisnik sa 21. redovne sjednice kada su poslanici opozicije ukazali na brojne nepravilnosti u radu Parlamenta.

Opozicija će insistirati na odgovorima na brojna pitanja, između ostalog kako je potrošeno 30 miliona maraka za razne navodno lobističke kuće iz inostranstva.

„Takođe je vrlo interesantno vidjeti zašto tada nisu htjeli da idu sa revizorskim izvještajem koji je trebalo da podnese bivši glavni revizor Šnjegota“, kaže predsjednik PDP-a i dodaje:

“Pokazalo se i da je opozicija bila u pravu kada je insistirala da se objavi odluka o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, što je pokazalo svu farsu politike vladajuće koalicije koja je na jednoj od posebnih sjednica odustala od ovog referenduma i pokazala svoju pravu namjeru“.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Novalić: Krajnje je vrijeme da minimalna plata bude 700KM

- Očekujem da će Dom naroda Parlamenta FBiH hitno usvojiti Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima i prateće...

Možda vas zanima i ovo