Petak, 23 travnja, 2021

Borila sam se za život majke: Prvo u DZ, pa u Opću, onda na Koševo, niko da je primi, kaže mi vozi me kući neću ovdje da umrem…

Autor:Redakcija

Nemojte propustiti

S porastom broja zaraženih raste i broj osoba kojima je potrebna liječnička pomoć i hospitalizacija. Kapaciteti su puni, a građanima je i dalje nejasno kako izgleda “put pacijenata” iako su iz zdravstvenih ustanova više puta naglašavali da je put sada usaglašen i jasan.

Kako to zapravo izgleda u praksi kada je svaki trenutak možda presudan ispričala je Sarajka Dunja Grabovac.

-Dom zdravlja Saraj Polje, 2,5 sati čekanja na terapiju, mama nije dobro, saturacija oko 80, doktorica šalje u Opću bolnicu. Tu činim prvu grešku – kad me pitaju imam li auto, kažem imam. Oni mi kažu, vozi je. Vozim. U Općoj neće da nas prime, saturacija je tu 70, kažu mi vozi je na Koševo. Vozim mamu na Koševo. Na Koševu, neće da je prime! Ljute se jer je nisu primili u Općoj. Napadaju mene zašto je nisu primili u Opću bolnicu!

Daju joj papir, čekamo kola da je prebace u zapadno krilo. Kola čekamo pola sata, da bih shvatila da je zapadno krilo, ista ta zgrada, ali drugi ulaz!!! Tu čeka više od 2 sata! Meni ne daju da budem uz nju. Niko je ne prima! Prolaze pored nje.

Koga kod zaustavim od osoblja, niko nije nadležan. Prolaze pored nje kao da je nema. Ja se mrznem napolju i čekam. čekam. Ona izlazi u jednom trenutku – NIKO JE NIJE PRIMIO, NITI PREGLEDAO, NITI JOJ POMOGAO. KAŽE MI, VOZI ME KUĆI. NE ŽELIM UMRIJETI OVDJE. OVO JE NAŠ PUT COVID PACIJENTA!!!, napisala je ogorčena Sarajka.

!!!
Dz Saraj Polje, 2,5 sati cekanja na terapiju, mama nije dobro, saturacija oko 80, doktorica salje u Opcu bolnicu….

Posted by Dunja Grabovac on Saturday, 20 March 2021

Dunja se potom oglasila još jednom i ispričala šta se dogodilo nakon ove priče, kaže pomogao joj je premijer Vlade KS, Edin Forto.

-Mama je loše. Jutros su je transportovali prema Infektivnoj klinici. Dalje ćemo vidjeti. Hvala vam svima na iskazanoj podršci i brizi. Hvala što ste dijeli moj jučerasnji post. Hvala gospodinu Edinu Forti koji je jučer u dva navrata zvao i pokušao pomoći. Da naglasim, čak i u ovakvoj situaciji, ja nisam stranački opredjeljena, i njegov je poziv bio ljudski, a ne politikanstvo! Ja sam mala žena, insan, kćerka, koja se u općem haosu, bori za život svoje majke. I neću odustati, napisala je ona.

Dragi ljudi, svi koji ste pisali, zvali – vi koji pratite moje postove na fb, vidjeli ste jucer sta se sve dogadjalo.

Posted by Dunja Grabovac on Sunday, 21 March 2021

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Zlatko Miletić šokirao izjavom: Janez Janša je kriminalac, ukrao je naš nov helikopter

"Taj čovjek kako se ponaša, on je kriminalac, povratnik u vršenju kaznenih djela. Kriminalac je od 1992. godine. Ukrao...

Možda vas zanima i ovo