Petak, 24 rujna, 2021

Boris Tadić ogolio sve: Zar neko stvarno misli da se na sastanku sa Vučićem govorilo o Inzkovom zakonu i pitanju RS-a? Oni su samo pili vino!?

Autor:N1

Nemojte propustiti

– Oni su pili vino i nikakvog razgovora nije bilo, niti je to format u kome se može razgovarati o tako nečemu. Takav sastanak se organizuje iza zatvorenih vrata, gdje se ozbiljno debatuje, kaže Tadić.

Predsjednik SDS Boris Tadić izjavio je, govoreći o sastanku dijela opozicije sa Vučićem, da “nikakvu cijenu te stranke neće platiti”.

Postavio je, kako kaže, retoričko pitanje – “da li neko stvarno misli da se na tom sastanku govorilo o pitanju RS”.

– I da su oni uz čašicu vina stvarno govorili o Inzkovom zakonu i odnosima unutar BiH i posljedicama potencijalne promjene Dejtonskog sporazuma. Oni su pili vino i nikakvog razgovora nije bilo, niti je to format u kome se može razgovarati o tako nečemu. Takav sastanak se organizuje iza zatvorenih vrata, gdje se ozbiljno debatuje, kaže Tadić.

Prema riječima Tadića, „nikakvu cijenu te stranke neće platiti“.

– Jer su one dio jednog sistema koji Vučićev režim produkuje, takozvanih desničarskih ili patriotskih stranaka, koje služe za prikupljanje glasova koje SNS, a u prošlosti SRS nije mogla da prikupi, kaže on.

Kako je rekao, „Vučić suštinski upravlja čitavom medijskom situacijom, finansijskim resursima zemlje, kriminalom“…

– Aktivira ga u upotrebi koja mu je potrebna u tom trenutku. To se dešavalo i u vremenu mog mandata, ove stranke koje se sada pojavljuju bile su dopunjavane Obrazom i nekim drugim organizacijama. Srpska desnica, Obraz, Dveri, Zavetnici, samo se mijenjaju imena, ponekad i akteri, ali oni pokrivaju jedan dio biračkog tijela, kaže on.

Na pitanje je li sastanak dijela opozicije sa Vučićem „šamar“ drugim opozicionim strankama, Tadić kaže da on „nikad nije sarađivao sa tim strankama“.

– Nadam se da će oni ljudi koji su sa njima sarađivali sada stati na loptu i razmisliti šta činiti. Moje mišljenje je da treba formirati više kolona koje bi pokrile šire biračko tijelo, kaže.

Kako kaže, „zna šta je država“.

– Bio sam i ministar telekomunikacija, ministar odbrane, predsjednik države, i sada kada razmišljam o povratku u državu nakon svega što je odrađeno posljednjih 10 godina, sad će nam biti mnogo teže nego 2000. godine, jer je kriminalizacija uzela maha, sad će biti mnogo teže, kaže on, piše N1.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo