Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Borjana Krišto u Davosu razgovarala s Aleksandrom Vučićem

Nemojte propustiti

Novoimenovana predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto boravi u Davosu na Godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma. Uz rekordan broj poslovnih i vladinih lidera, na gospodarskom forumu razgovara se o globalnom gospodarskom stanju i mnogobrojnim izazovima, poput klimatskih promjena, energetske, socijalne i financijske krize.

Tom je prigodom predsjedateljica Krišto održala bilateralni sastanak s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, koji joj je čestitao na potvrdi imenovanja.

Dužnosnici su razgovarali o gospodarskoj, ali i svim drugim temama suradnje Bosne i Hercegovine i Republike Srbije te načinima kako suradnju dalje unaprijediti. U cilju daljnjeg jačanja i razvoja, posebice gospodarskih odnosa i veza između dvije države, kao i u regiji, predsjedateljica Krišto je uputila poziv predsjedniku Vučiću da nastavno na uspješno realizirano partnerstvo koje je Republika Srbija imala s mostarskim sajmom 2018. godine i ove godine bude gost 24. Međunarodnog sajma gospodarstva, koji će se početkom svibnja održati u Mostaru.

Tijekom susreta razgovaralo se i o pitanjima pridruživanja Europskoj uniji te nužnim koracima koji stoje pred Bosnom i Hercegovinom i Republikom Srbijom.

Novoimenovana predsjedateljica Krišto još je jednom istaknula važnost brze uspostave izvršne i zakonodavne vlasti na svim razinama u BiH, kao i potrebu jačanja funkcionalnosti institucija BiH, kako bi se posvetili ključnim reformama za europski put BiH.

Predsjednik Vučić naglasio je razumijevanje za jasno iznesene ciljeve za članstvo u Europskoj uniji, koji podrazumijevaju jednakopravnost konstitutivnih naroda i svih drugih u BiH, kako bi se pridonijelo osiguranju političke stabilnosti u BiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko preživi, pričat će: Kajmak na pijaci košta više od 19 KM, a kilogram luka je oko devet maraka

Građani poručuju da su zelene pijace postala jako skupa mjesta kupovine, sa daleko većim cijenama nego u marketima. Na zelenim...

Možda vas zanima i ovo