Petak, 14 svibnja, 2021

Bosanac Igor Stević učestvovao u Bostonskom maratonu: U eksploziji nema povrijeđenih bh. državljana

Nemojte propustiti

Ministarstvo očekuje, nakon konačne provjere, tokom dana potvrdu informacije da među stradalim nema bh. državljana

igor1Ministarstvo vanjskih poslova BiH nije dobilo, do sada, informaciju iz diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH u Sjedinjenim Američkim Državama da je u napadu u Bostonu među povrijeđenim i poginulim bilo državljana BiH, izjavio je za Agenciju Fena ministar-savjetnik Nebojša Regoje, načelnik Kancelarije za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH, javila je Fena.

On je rekao da Ministarstvo očekuje, nakon konačne provjere, tokom dana potvrdu informacije da među stradalim nema bh. državljana.

Diplomatsko-konzularna predstavništva BiH u SAD-u nastavljaju pratiti situaciju u Bostonu i spremna su, ukoliko bi eventualno bilo potrebno, pružiti pomoć bh. državljanima.

Bosanac Igor Stević bio je učesnik ovogodišnjeg Bostonskog maratona.

Ovaj 38-godišnji inžinjer kompanije GE Healthcare nastupio je sa brojem 1008, a utrku od 40 kilometara završio je za nešto manje od tri sata. Za sebe kaže da je strastveni trkač i dijabetičar, zbog čega se i odlučio na učešće na maratonima, piše Klix.

Bostonski maraton je jedan od najvećih atletskih događaja u SAD-u koji svake godine okupi nekoliko desetaka hiljada ljudi.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Haški sud: Odbijen prigovor na odluku da zločinac Karadžić služi kaznu u Velikoj Britaniji

Advokat Robinson je podsjetio da su trojica muslimanskih ekstremista 2010. u britanskom zatvoru Wakefield noževima izboli generala Vojske RS...

Možda vas zanima i ovo