Subota, 4 veljače, 2023

Bosanac Igor Stević učestvovao u Bostonskom maratonu: U eksploziji nema povrijeđenih bh. državljana

Nemojte propustiti

Ministarstvo očekuje, nakon konačne provjere, tokom dana potvrdu informacije da među stradalim nema bh. državljana

igor1Ministarstvo vanjskih poslova BiH nije dobilo, do sada, informaciju iz diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH u Sjedinjenim Američkim Državama da je u napadu u Bostonu među povrijeđenim i poginulim bilo državljana BiH, izjavio je za Agenciju Fena ministar-savjetnik Nebojša Regoje, načelnik Kancelarije za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH, javila je Fena.

On je rekao da Ministarstvo očekuje, nakon konačne provjere, tokom dana potvrdu informacije da među stradalim nema bh. državljana.

Diplomatsko-konzularna predstavništva BiH u SAD-u nastavljaju pratiti situaciju u Bostonu i spremna su, ukoliko bi eventualno bilo potrebno, pružiti pomoć bh. državljanima.

Bosanac Igor Stević bio je učesnik ovogodišnjeg Bostonskog maratona.

Ovaj 38-godišnji inžinjer kompanije GE Healthcare nastupio je sa brojem 1008, a utrku od 40 kilometara završio je za nešto manje od tri sata. Za sebe kaže da je strastveni trkač i dijabetičar, zbog čega se i odlučio na učešće na maratonima, piše Klix.

Bostonski maraton je jedan od najvećih atletskih događaja u SAD-u koji svake godine okupi nekoliko desetaka hiljada ljudi.

(Bh-index)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izetbegović: Vidjet ćemo šta će ostati od trojke, bez SDA se ne može praviti Vlada FBiH

"Mi nismo za tri decenije izgubili povjerenja i ugleda kao oni za tri mjeseca", kazao je Izetbegović. "SDA je mogla...

Možda vas zanima i ovo