Srijeda, 27 siječnja, 2021

Bosanac iz blata podigao zastavu Hrvatske u porušenoj Petrinji i oduševio region: “Veliko je srce bosansko”

Nemojte propustiti

Razgovor o ikoni koju je Dodik poklonio Lavrovu: Evo šta je glavna tužiteljica rekla ukrajinskom ambasadoru!

Osim afere "ikona", na sastanku se razgovaralo o procesuiranju i radu na predmetima koji se odnose na sudjelovanje državljana...

Sutra zasjeda Krizni štab, poznata jedna od odluka koja će biti donesena?

Iako je više puta naglašavano da kantoni mogu donositi restriktivnije mjere, dva kantona su već ublažile mjere u odnosu...

Ovo se neće dopasti razbijačima BiH: Joe Biden i Angela Merkel razgovarali o Zapadnom Balkanu, najavljeno jačanje angažmana

Poznato je, inače, da se, kada je riječ o Zapadnom Balkanu, najčešće govori o BiH i Kosovu, jer su...

Oštre reakcije iz RS-a: Bisera Turković podrškom Sakibu Mahmuljinu udarila šamar suživotu

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministarka inostranih poslova BiH, podržala je komandanta Trećeg korpusa Armije RBiH Sakiba...

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija osobe u policijskoj uniformi koja sa zemlje, u zemljotresom porušenoj Petrinji, podiže iz blata zastavu Hrvatske, što je oduševilo korisnike društvenih mreža.

Dan nakon stravičnog zemljotresa u Petrinji, pomoć u Hrvatsku je počela stizati iz cijele Europe. Imuni na potres i razaranje gradova u Hrvatskoj, Petrinji, Glini, Sisku, Zagrebu… nisu ostali ni građani Bosne i Hercegovine.

Već sa prvim jutrom iza tog 29. decembra kada je zemljotres od 6,3 stepena po Richteru pogodio Petrinju, na noge su se digli i građani glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Pomoć je krenula iz Velike Kladuše, pa Mostara, Tuzle, Zenice, Sarajeva… No, u prvi plan posljednjih dana izbio je jedan Bosanac.

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija policijske osobe u uniformi koja sa zemlje, u zemljotresom porušenoj Petrinji, podiže iz blata zastavu Hrvatske.

U opisu scene piše se koliko je – veliko srce bosansko.

“Policajac iz Bosne i Hercegovine u ruševinama grada Petrinje(Hrvatska), a kojeg je zemljotres sravnio do zemlje, pronalazi zastavu Republike Hrvatske i s poštovanjem postupa sa simbolom države. Budimo ljudi!! Veliko je srce bosansko”, navodi se u objavi na Instagram profilu Nermin Saraj, uz koju su postavljene dvije fotografije Bosanca kako sa velikim respektom i poštovanjem postupa prema zastavi naših susjeda.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nature,History,Geography (@nerminsaraj)

Portal Radiosarajevo.ba otkrio je identitet ove osobe, riječ je o Sarajliji Samiru Mirviću, komandiru Jedinice za intervenciju i podršku pri Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

“Da, tačno je da sam na toj fotografiji koja se dijeli društvenim mrežama. Sve se dogodilo kada smo u petak krenuli iz Sarajeva da dostavimo pomoć Petrinji i Glini. Akciju pomoći je organizovao Alija Jašarević, njegovo udruženje veterane brigade Starog Grada. On se obratio mojoj direkciji, a direktor Mirsad Vilić dao je podršku da naš tim učestuvuje u ovoj akciji pomoći prijateljima u Hrvatskoj”, priča Mirvić za portal Radiosarajevo.ba.

Otkriva kako je nastala fotografija o kojoj priča region.

“Malo se išli prošetati gradom kako bismo, ako to bude potrebno, još nekome pomoći od građana. U prolasku pored rušvina, vidio sam u blatu hrvatsku zastavu. Bilo mi je teško gledati zastavu Hrvatske u blatu, imao sam neki loš osjećaj, onako ljudski. Sagnuo sam se, podigao je, smotao i stavio uz ulazna vrata, u nadi da će vlasnik pronaći i uzeti. Nisam ni znao da su me prijatelji slikali i sve objavili na Instagramu. Mislim da nisam nikakav heroj, ali da imam veliko srce bosansko, imam. Uostalom, kao i svi Bosanci”, kazao je Samir Mirvić, Bosanac o kojem priča cijeli region.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Političarka iz Mostara koja je popljuvala Željka Komšića: “BiH treba podijeliti na četiri regije”

Vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara Boška Ćavar kazala je za N1 kako nije “ni Komšićeva ni Čovićeva...

Možda vas zanima i ovo