Subota, 19 lipnja, 2021

Bosanac na kruzeru upoznao i ljubav svog života: “Radili smo zajedno i tako smo se upoznali”

Nemojte propustiti

Uz solidnu zaradu, Bojan je na kruzeru upoznao i ljubav svog života – prelijepu Brazilku Rosanu. Vjenčali su se i dobili kćerkicu Valentinu

Mnogi mladi ljudi u nedostatku posla u BiH odlučuju se otisnuti u prekookeansku avanturu i okušati se u radu na kruzeru. Među njima je i Trebinjac Bojan Anđelić, koji je danas prvi oficir palube na kruzeru. Na more se otisnuo prije nešto više od 11 godina, kada još nije bio završio ni fakultet.

Najprije je sedam godina radio na teretnim brodovima, a kada je odlučio da je dosta plovidbe, sasvim slučajno dobio je ponudu da zaplovi na kruzeru. Nije ju mogao odbiti i tako je već tri i po godine.

Uz solidnu zaradu, Bojan je na kruzeru upoznao i ljubav svog života – prelijepu Brazilku Rosanu. Vjenčali su se i dobili kćerkicu Valentinu, piše “Dnevni avaz”.

Sretni par, Foto: Avaz

– Radili smo zajedno i tako smo se upoznali. Supruga sada ne radi, brine se o kćerkici, a vrijeme dok sam ja na brodu, provodi malo u Trebinju, malo u Brazilu. Nekad ona i Valentina plove sa mnom, jer je svakom članu posade dozvoljeno da povede na brod nekog sebi bliskog – pojašnjava Bojan.

Rosana već dobro razumije naš jezik i prilično dobro se snalazi u Trebinju – na pijaci, u supermarketu…

– Već sam naučila gdje na pijaci da kupim dobar sir i paradajz. Volim i domaće specijalitete i učim ih kuhati – govori ona.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo