Utorak, 28 rujna, 2021

Bosanac pao po potjernici zagrebačkog Interpola: Motornom pilom nasrnuo na maloljetnicu zbog neuzvraćene ljubavi

Nemojte propustiti

Prijedorska policija je na osnovu međunarodne crvene potjernice uhapsila B. B. kojeg potražuje Interpol Zagreb. On je nakon privođenja predat Sudu BiH na dalje postupanje.

B.B. je, inače, od ranije dobro poznat organima gonjenja. Prije šest godina je u Zagrebu, skupa sa B.P. iz Prijedora Osumnjičen za paljevinu skupocjenog BMW-a. B.P. je ranije iznajmio vozilo i otišao u Knin gdje je pokupio B.B. i dovezao ga u Zagreb. Oni su sedam dana snimali teren da bi utvrdili gdje je automobil parkiran i čekali da ga vlasnik ostavi, pa da ga zapale i tako mu pošalju poruku. Međutim, vlasnik se nalazio na odmoru na Pagu, a vozilo su koristili njegov brat i otac. Oni su odlučili da više ne čekaju i zapale ga.

Obojica su poznata policiji u BiH, Hrvatskoj i Sloveniji po raznim krivičnim djelima.

Brajković je tokom 2008. godine motornom pilom nasrnuo na maloljetnicu jer mu nije uzvratila ljubav. Djevojka je tom prilikom zadobila lakše posjekotine. Osim toga, u dosijeu ima još dvadesetak krivičnih djela, većinom krađa.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo