Petak, 14 svibnja, 2021

Uhapšen u Italiji: Bosanac putovao u automobilu španskih tablica, odala ga nervoza!

Nemojte propustiti

Sve je počelo rutinskom prometnom kontrolom na ulazu u Italiju iz pravca Francuske, gdje je Guardia di Finanza zaustavila vozilo španskih tablica.

Putovao je u automobilu španskih registarskih pločica, prerušen u turista koji je imao rezervaciju smještaja u hotelu u Milanu, piše Il Giornale.

No, 35-godišnji državljanin BiH završio je u iza rešetaka nakon što ga je italijanska finansijska policija (Guardia di Finanza) lišila slobode na autoputu A10 u Ventimigliji, u provinciji Imperia.

Sve je počelo rutinskom prometnom kontrolom na ulazu u Italiju iz pravca Francuske, gdje je Guardia di Finanza zaustavila vozilo španskih tablica. Vozač, državljanin BiH, djelovao je prilično uznemireno, odmah je izjavio da putuje zbog turizma u glavni grad Lombardije, gdje je u njegovo ime rezervirana soba.

Policija je odlučila provjeriti Bosanca i njegov automobil, a taj zadatak pripao je njemačkom ovčaru po imenu “Charles”. Čim je otvoren poklopac prtljažnika, “Charles” se bacio na dva kofera. A u koferima, umjesto odjeće, bilo je 675 paketića hašiša, ukupno 64 kilograma droge!

Nekoliko trenutaka kasnije policija je Bosancu stavila lisice.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo