Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Bosanac se nakon pobjede Bećirovića iz Njemačke vraća kući u BiH: Vraćam se, ali znam da nećemo osjetiti odmah promjene

Nemojte propustiti

Nerves je uslijed loše ekonomske situacije u BiH, odlučio napustiti svoju domovinu.

Nerves Sprečo koji je rođen Mravićima kod Doboj Juga, a trenutno živi i radi u Njemačkoj tačnije u Stuttgartu, oglasio se sinoć na svom Facebooku, nakon što je objelodanjeno da je novi član Predsjedništva Denis Bećirović, koji je tako, pobjedio u izbornoj utrci svog glavnog protukandidata Bakira Izetbegovića.

Ovaj 29-godišnjak već nekoliko godina radi kao keramičar te je poručio da se vraća za Bosnu i Hercegovinu kako bi otvorio firmu u svom rodnom mjestu. Sve zbog pobjede Denisa Bećirovića.

Danas smo razgovarali sa Nervesom koji nije krio zadovoljstvo. Pitali smo ga da nam opiše kako je izgledao jučerašnji izborni dan u mjestu u kojem trenutno živi.

“Ovdje nije bila neka izlaznost što se tiče dijaspore, većinom je starija populacija izlazila na glasanje, jer mnogi mladi ljudi smatraju da ne treba da izlaze na izbore, ako su napustili BiH. Moj stav je malo drugačiji, govori Nerves i dodaje:

“Nisam došao u Njemačku da ostanem ovdje, nego da ostvarim neke ciljeve i ako Bog da da se vratim dole. Drago mi je da je dr. Denis Bećirović pobjedio, znam da nećemo osjetiti odmah promjene, ali mislim da novi režim dolazi i nadam se da će biti bolje. Ne vjerujem da će Bakir odustati od svoje stranke i tek tako se pomiriti sa porazom. Već ovaj mjesec se vraćam u BiH, da riješim neke stvari, ovdje mi preostaje otkazni rok i nakon toga, kroz neka tri mjeseca trebao bih se za stalno vratiti u svoju zemlju”, govori Sprečo.

Kao i veliki broj mladih ljudi, Nerves je uslijed loše ekonomske situacije u BiH, odlučio napustiti svoju domovinu.

“BiH sam napustio 2018. godine i otišao u Njemačku. Prvo sam bio u Minhenu, nakon čega sam preselio u Stuttgart , gdje radim kao keramičar. Uslovi ovjde su bolji, ali nije ni u Njemačkoj bajno, gdje god da si, čovjek se mora boriti”, zaključio je u razgovoru za Source ovaj mladić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

100 KM za nezaposlene: Vlada FBiH će sutra donijeti odluku o isplati novca za jednokratnu pomoć

Za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenima potrebno je 27 miliona KM. Vlada Federacije BiH će na sutrašnjoj sjednici, kako saznaje Faktor...

Možda vas zanima i ovo