Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Bosanac se nakon pobjede Bećirovića iz Njemačke vraća kući u BiH: Vraćam se, ali znam da nećemo osjetiti odmah promjene

Preporučeno

Nerves je uslijed loše ekonomske situacije u BiH, odlučio napustiti svoju domovinu.

Nerves Sprečo koji je rođen Mravićima kod Doboj Juga, a trenutno živi i radi u Njemačkoj tačnije u Stuttgartu, oglasio se sinoć na svom Facebooku, nakon što je objelodanjeno da je novi član Predsjedništva Denis Bećirović, koji je tako, pobjedio u izbornoj utrci svog glavnog protukandidata Bakira Izetbegovića.

Ovaj 29-godišnjak već nekoliko godina radi kao keramičar te je poručio da se vraća za Bosnu i Hercegovinu kako bi otvorio firmu u svom rodnom mjestu. Sve zbog pobjede Denisa Bećirovića.

Upravo se čita:  Preminuo Mujo Kantić, direktor "Kantić touristika"

Danas smo razgovarali sa Nervesom koji nije krio zadovoljstvo. Pitali smo ga da nam opiše kako je izgledao jučerašnji izborni dan u mjestu u kojem trenutno živi.

“Ovdje nije bila neka izlaznost što se tiče dijaspore, većinom je starija populacija izlazila na glasanje, jer mnogi mladi ljudi smatraju da ne treba da izlaze na izbore, ako su napustili BiH. Moj stav je malo drugačiji, govori Nerves i dodaje:

Upravo se čita:  Ginekolog iz BiH uzeo mito od 400 KM: Sada je osuđen na šest mjeseci robije i mora vratit 20.000 KM

“Nisam došao u Njemačku da ostanem ovdje, nego da ostvarim neke ciljeve i ako Bog da da se vratim dole. Drago mi je da je dr. Denis Bećirović pobjedio, znam da nećemo osjetiti odmah promjene, ali mislim da novi režim dolazi i nadam se da će biti bolje. Ne vjerujem da će Bakir odustati od svoje stranke i tek tako se pomiriti sa porazom. Već ovaj mjesec se vraćam u BiH, da riješim neke stvari, ovdje mi preostaje otkazni rok i nakon toga, kroz neka tri mjeseca trebao bih se za stalno vratiti u svoju zemlju”, govori Sprečo.

Upravo se čita:  U RS-u za "crni petak" potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Kao i veliki broj mladih ljudi, Nerves je uslijed loše ekonomske situacije u BiH, odlučio napustiti svoju domovinu.

“BiH sam napustio 2018. godine i otišao u Njemačku. Prvo sam bio u Minhenu, nakon čega sam preselio u Stuttgart , gdje radim kao keramičar. Uslovi ovjde su bolji, ali nije ni u Njemačkoj bajno, gdje god da si, čovjek se mora boriti”, zaključio je u razgovoru za Source ovaj mladić.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Objavljen snimak: Voz udario automobil na pružnom prijelazu kod Doboja

Željeznice RS-a objavile su danas snimak nesreće kada je putnički voz udario u automobil, koji nije poštovao znakove i...

Možda vas zanima i ovo