Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Bosanac ušao sa čekićem u prodavnicu nakita u Beču, pokrao je, bježao, pa pao niz stepenice

Preporučeno

Jedan svjedok je krenuo za njim i potjerao ga niz stepenice, gdje je 35-godišnji osumnjičeni pao i izgubio dio ukradenog nakita.

U austrijskom glavnom gradu Beču danas je uhapšen kradljivac nakita iz Bosne i Hercegovine, a detalji njegove krađe su pomalo i smiješni.

Naime, policija iz Beča danas je objavila kako je uhapšen neimenovani kradljivac nakita, državljanin Bosne i Hercegovine. Uhapšen je nakon što je pokušao prodati svoju ukradenu robu jednoj zlatarnici u ovom gradu.

Upravo se čita:  Na hadžiluku u Meki umrlo više od 550 ljudi

Odmah je reagovala policija, koja je na osnovu poziva radnice iz ove zlatarnice uspjela da uhapsi kradljivca.

Njega se tereti da je 17. marta s čekićem ušao u prodavnicu nakita i pokušao razbiti izloge. Kada mu to nije uspjelo, natjerao je radnika da mu otvori izlog te je on pokupio nakit.

Međutim, tu nije završila ova situacija. Jedan svjedok je krenuo za njim i potjerao ga niz stepenice, gdje je 35-godišnji osumnjičeni pao i izgubio dio ukradenog nakita. Očigledno je ostatak pokušao unovčiti, i tako završio u rukama bečke policije, piše ORF.at.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Novi Kodeks ponašanja poslanika u PD PFBiH: Stroga pravila za odijevanje i ponašanje, prijave mogu podnositi i građani

U srijedu, 26. juna, održat će se 12. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (PD PFBiH), kojom će...

Još vijesti za vas