Subota, 27 studenoga, 2021

Bosanca raznijela bomba u Austriji!

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Austrijska policija identifikovala je žrtve eksplozije ručne bombe u automobilu u 16. bečkom okrugu.

Riječ je o Zlatku N. (45), preduzetniku porijeklom iz BiH nastanjenom u Mondzeu i Nijemcu Valdemaru V. (57).

Na uviđaju je utvrđeno da je bomba aktivirana u automobilu, ali ne i da li je riječ o nesretnom slučaju ili o namjerno izazvanoj tragediji. Naime, saslušani su svjedoci i nema naznaka da je događajem obuhvaćen još neko.

Eksplozija je odjeknula na parkingu u gusto naseljenom kraju oko tri sata ujutro i stanar obližnje zgrade pomislio je da je čuo pucanj, pa je obavijestio policiju.

Patrole i uviđajna ekipa brzo su stigle na lice mjesta i zatekli BMW bugarskih registarskih tablica. Utvrđeno je da je bomba eksplodirala na strani suvozača, na šta su ukazali geleri. Zlatko N. zatečen je mrtav za volanom, a Valdemar V. sa otkinutom rukom i on je preminuo na putu u bolnicu, piše Dnevni avaz.

Oni nisu imali dosijee, a portparol bečke policije Tomas Kajblinger potvrdio je da nema informacija da su žrtve povezane sa krivičnim djelima u Austriji ili drugim zemljama.

Ostalo je, međutim, nejasno, zašto se u automobilu nalazila ručna bomba, ko je unio i kako je došlo do detonacije.

Policiju su zainteresovali i prazni kanisteri u prtljažniku.

‘Izgleda da su kanisteri novi i nekorišteni. Naložena je hemijska analiza kojom će biti utvrđeno da li se nešto ranije nalazilo u njima, ali za to je potrebno vrijeme’ – kazao je Kajblinger.

Vozilo nije prijavljeno na Zlatka N. Naime, automobil je uzeo na lizing Bugarin Georgi S. zaposlen u Salzburgu.

‘Jednostavno sam u šoku. Pozajmio sam Zlatku automobil i s njim sam razgovarao u petak uvečer. On je bio sa svojim prijateljem Valdemarom’ – kazao je Georgi S, koji je pomogao u brzoj identifikaciji.

Problemi sa zaposlenima

Stranački kolega iz SPO-a i zamjenik gradonačelnika Mondzea Franc Vokner kaže da je Zlatka N. posljednji put vidio na sastanku uoči Božića.

– Zlatko je imao dva kamiona, a po potrebi je iznajmljivao još. Žalio se da mu je ukraden traktor koji se potom pojavio na Balkanu. Rekao mi je i da ima problema sa zaposlenima. Prevozio je špansko povrće u Austriju i Njemačku, ali je poslovao i u Bugarskoj. Ne znamo mnogo o njegovim poslovima – rekao je Vokner.

(Mojportal)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik poručila Drašku Stanivukoviću: Doći će snimak na red

"Termin rušenja 'Kajak terase' je subota u 15 sati. Naša misija je vratiti našim građanima i Banjoj Luci sve...

Možda vas zanima i ovo