Subota, 24 srpnja, 2021

Bosanci i Hercegovci iz cijele Austrije družili se sa Nenom Murićem, Milanom Pavlovićem i Eminom Tufo

Nemojte propustiti

Neno Murić nema vremena za odmor. Nakon što je objavio singl “Trag” sa članovima svog benda spakovao je instrumente i krenuo put Austrije, gdje je u petak i subotu nastupio u Salzburgu i Grazu.

Pored Murića nastupila je i Emina Tufo, dok je glumac i humorista Milan Pavlović bio voditelj i moderator programa. Nastupi Nene Murića u Austriji održani su u sklopu projekta Bosna International Forum, na čijem čelu se nalazi predsjednik Hasib Hadžić. Zahvaljujući naporu njegovog tima konačno je uspostavljen Registrator i Servis za dijasporu Bosne i Hercegovine.

Servis za dijasporu podrazumijeva memorandume o saradnji sa lokalnim zajednicama širom zemlje i NVO sektorom, koji će na lokalnim nivoima biti na raspolaganju za sve potrebe dijaspore, a kroz sami projekat uspostavljeni su i sektor za pravna pitanja, ekonomsko-projektantski sektor, administrativni i IT sektor.

Bosanci i Hercegovci su pokazali veliki interes za projekat tokom vikenda, a među posjetiocima događaja su bili bh. ambasador u Austriji Kemal Kozarić, uspješni biznismen iz oblasti nekretnina i osiguranja Hurem Avdić, direktor i vlasnik VivaColor Samir Heralić i brojni drugi uspješni Bosanci i Hercegovci.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo