Petak, 29 rujna, 2023

Bosanci koji žive u Finskoj ‘zaglavljeni’ u Hrvatskoj: “Tražimo pomoć cijelog Balkana”

Preporučeno

“Tražimo pomoć cijelog Balkana. Molim vas pomoć jer sam u jako nezgodnoj situaciji…”

Na Facebook stranici Granični prijelaz Maljevac objavljen je apel bh. državljanina koji živi u Finskoj. Adinu Hodžiću je na putu za našu zemlju nestao pasoš.

Njegov poziv za pomoć prenosimo u cjelosti:

“Tražimo pomoć cijelog Balkana. Molim vas pomoć jer sam u jako nezgodnoj situaciji.

Ja, žena i dvoje djece putujemo iz daleke Finske u BiH, jučer smo iz Mađarske na ulazu u Hrvatsku u mjestu Beli Manastir na benziskoj ostali nažalost bez novaca i bez dokumenata.

Upravo se čita:  Sladić objavom zabrinuo bh. građane: Šta nam se to sprema?

Torbica sa dokumentima je ispala sa auta, iz auta, ukradena, više toga je upitno ali nakon 1 km vožnje sam prijmetio da je nemam u autu, vratio se, ali nema je, torbica je nestala na toj ili kod te benziske.

U torbici smo imali veću svotu novca, kartice, vozačka, Bh. i Finske pasoše, uglavnom sve. Mi nemamo gdje jer smo ostali bez svega, ne daju nam u BiH ući na granici, a ne možemo se vratiti u Finsku kad moramo dokumente riješiti.

Upravo se čita:  Loše vijesti za radnike u entitetu RS: Ništa od povećanja plata: I topli obrok biće sveden na minimum

Mogima smo pisali i niko nam ne odgovara pa molim vas da vi objavite na svojoj stranici jer vas puno ljudi prati, možda se javi slučajni pronalazač torbice da nam bar dokumente vrate da možemo kući u Bosnu.

Znači tražimo samo naše dokumente, dva Finska i jedan bh. pasoš.

Sutra ću vidit sa bh. ambasadom u Zagrebu, ali djeca imaju strane pasoše i teško da mogu odmah dobit. Moje ime je Hodžić Adin. Ako neko nađe torbicu ili ima neku informaciju neka mi javi na Viber broj +358400590694.

Upravo se čita:  Dalila uspješno rukuje aparatom za varenje: Govorili su – šta ćeš ti djevojka u tome

Mi se trenutno nalazimo u Hrvatskoj u mjestu Beli Manastir, prijavili smo to, Hrvatska policija je obavila šta je morala, i smjetila nas je u neki apartman da imamo gdje spavat i hvala im puno na tome”, napisao je Adin Hodžić, prenosi Radiosarajevo.ba.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo