Petak, 25 lipnja, 2021

Bosanci među vodećim turistima u Crnoj Gori

Nemojte propustiti

Brojno stanje turista u Crnoj Gori ovih dana se značajno povećalo, a kao i ranijih godina, Crnu Goru najradije posjećuju Rusi, javlja dopisnik agencije Anadolija (AA).

U Crnoj Gori trenutno boravi preko 124 hiljade turista, što je u odnosu na isti period prošle godine, više za tri posto, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

To, kako se moglo čuti, za kratko vrijeme predstavlja veliki napredak, obzirom da je ovogodišnja predzona počela lošije nego prošlogodišnja.

Najviše noćenja u periodu do 25. jula, ostvarili su turisti iz Rusije 22,4 odsto, Srbije 13,1 odsto, Francuske 10,6 odsto, Bosne i Hercegovine 8,7 odsto, Kosova 4,1 odsto, Njemačke 4 odsto, Austrije 3,5 odsto…

pictures-2013_july-plaza_Jadransko_more_Crna_Gora_958739170A prema podacima iz NTOCG nacionalni park “Skadarsko jezero” od početka turističke sezone posjetilo je 46,24 odsto više turista nego u istom periodu prošle godine.

Posjetioci Skadarskog jezera su najviše zainteresovani za krstarenje, sportski ribolov, posmatranje ptica, kao i za vožnju kajakom koja je od prošle godine novi turistički proizvod.

Ove godine, kako prenosi Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, zabilježena je veća gužva i na graničnim prelazima.

Na dva granična prelaza Crne Gore sa Hrvatskom, na jednom sa Bosnom i Hercegovinom, kao i na morskom u Luci Zelenika (sva 4 u Herceg Novom) proteklog vikenda zabilježen je 20 posto veći promet od prošlogodišnjeg.

Granični prelaz na Sitnici sa Bosnom i Hercegovinom proteklih dana koristilo je 46.497 lica, što je za devet posto više nego prošle godine u istom periodu.

(Nezavisne novine)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik ogorčen zbog poruke iz Bundestaga: “Njemački parlament nije mjesto gdje se imenuju visoki predstavnici…”

“Neizabrani stranac, koji bi, eventualno, došao, i to još mimo odluke Savjeta bezbjednosti, suspendovao bi i ono malo demokratskih...

Možda vas zanima i ovo