Subota, 18 rujna, 2021

Bosanci nisu spalili Ljiljanino tijelo, obdukcija otkrila pravi razlog smrti

Nemojte propustiti

Nestanak Simićeve prijavljen je policiji 6. septembra, a njeno tijelo pronađeno je 12 dana kasnije u selu Mokrine kod Herceg Novog.

Više državno tužilaštvo u Podgorici zbog ubistva kanadske državljanke Ljiljane Simić (54), donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv državljana Bosne i Hercegovine Zorana Marića (47) iz Foče i Radomira Delića (36) iz Vlasenice.

Bosancima se na teret stavlja ubistvo u saučesništvu, a obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti gušenje, pišu crnogorski mediji.

“Polomljene su joj obje vilice, ali tijelo nije zapaljeno, kako se to moglo pročitati u pojedinim medijima” tvrdi sagovornik Novosti upućen u istragu, koji dodaje da je tijelo prilikom pronalaženja u jednom dijelu bilo u stanju truljenja.

Nestanak Simićeve prijavljen je policiji 6. septembra, a njeno tijelo pronađeno je 12 dana kasnije u selu Mokrine kod Herceg Novog.

“Marić, koji je u nedjelju uhapšen oko 16 sati na lokalnom putu Foča – Jošanica, pokušavajući da pobjegne prema BiH, bit će u najkraćem roku izručen iz BiH crnogorskom pravosuđu”, tvrdi sagovornik iz vrha crnogorske policije.

Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović na konferenciji za novinare je saopštio da će osumnjičeni biti predat Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Osumnjičeni Marić, koji je odranije poznat policiji, prilikom hapšenja bio je naoružan.

“Kod osumnjičenog za pojasom trenirke pronađena je ručna bomba M75, a u rancu vojnički bajonet, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, dodao je Kostović.

Drugoosumnjičenom za ovaj zločin, Radomiru Deliću, također državljaninu BiH, sudija za istragu već je odredio pritvor do 30 dana.

Za sada je nepoznato kako se tokom saslušanja branio pred nadležnim tužiocem.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo