Subota, 12 lipnja, 2021

Bosanci u Švedskoj bi se mogli obradovati ovoj informaciji: Plaćaju 2000 eura da ne radite ništa!

Nemojte propustiti

Onome ko posao dobije, ova pozicija jamči se do penzije zajedno s platom od 2000 eura, godišnjom povišicom, godišnjim odmorima i uplatama u penzioni sistem.

Primate solidnu platu, a ne radite gotovo ništa tj. radite što vas je god volja do kraja života… Ova ideja vjerojatno mnogima zvuči primamljivo, a upravo takav oglas za posao objavili su Šveđani. Plan im je, u sklopu umjetničkog projekta, zaposliti kandidata koji će imate samo jednu odgovornost – svaki dan se pojaviti na željezničkoj stanici u Göteborgu u tačno određeno vrijeme, prenosi mojabih.oslobodjenje.ba.

Kad zaposlenik dođe na posao, upalit će se rasvjeta na peronu kako bi svi znali da se “beskorisni radnik” pojavio na svom radnom mjestu. Nakon što se upale svjetla, radnik može ići gdje hoće i raditi što hoće, a na kraju smjene mora ponovo doći na stanicu kako bi ugasio svjetla.

Onome ko posao dobije, ova pozicija jamči se do penzije zajedno s platom od 2000 eura, godišnjom povišicom, godišnjim odmorima i uplatama u penzioni sistem.

Priča o poziciji na kojoj je čovjek plaćen da ne radi ništa započela je prije dvije godine kada je raspisan konkurs za umjetnike koji su, za nagradu od 670.000 eura, trebali osmisliti izgled željezničke stanice Göteborg Korsvägen.

Umjetnici Simon Goldin i Jakob Senneby došli su na ideju da se novac od nagrade preusmjeri na radno mjesto čovjeka koji “ne radi ništa”.

Za tu svrhu osnovali su zakladu kako bi izbjegli oporezivanje novca od nagrade, a zatim su sve uložili u dionice. Procijenili su da će zaposlenika moći plaćati “vječno” tj. za tu poziciju imaće novca za idućih 120 godina, prenosi Oddity Central.

Ova odluka izazvala je negodovanje u dijelu švedske javnosti, a neki političari optužili su umjetnike da rasipaju novac poreznih obveznika. Drugi su ih optužili da je ideja bezvezna. Oni se s time slažu

– Cijeli koncept da se neko pojavljuje na poslu samo kako bi upalio i ugasio svjetla je glup i neproduktivan, ali to je i bit ove naše ideje, kažu umjetnici.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo