Srijeda, 22 ožujka, 2023

Bosanka Edita Jurišić proglašena prvom pratiljom Miss SAD-a

Nemojte propustiti

Nakon što je pobijedila na ovogodišnjem izboru Miss planete Zemlje za Pensilvaniju, Edita Jurišić proglašena je prvom pratiljom Miss Sjedinjenih Američkih Država.

Kako javlja Dnevni avaz, Bosanka koja živi u Harisburgu za samo jedan poen izgubila je mogućnost da u decembru otputuje na svjetski izbor. Pobjedu na takmičenju koje je održano na Havajima odnijela je Nicole Velez iz Njujorka.

“Ne mogu da vjerujem da sam dogurala ovako daleko. Kad sam tek stigla na takmičenje, vidjela sam ekstremno lijepe, staložene i inteligentne mlade djevojke i pomislila kako sam sretna što imam priliku da uopće učestvujem u ovom svemu. Drago mi je što sam stekla mnogo prijatelja, nadam se za cijeli život”, izjavila je Edita za Dnevni avaz.

Ljepotica koja je rođena u Doboju osvojila je titulu Miss zraka te školarinu u vrijednosti od 25.000 dolara, što će, kaže, iskoristiti za završavanje postdiplomskog studija.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

(Doznajemo, Dnevni avaz)

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo