Srijeda, 5 svibnja, 2021

Bosanka Hasiba Ćesko majka godine u Australiji

Nemojte propustiti

Ugledni australski list “The Courier Mail” objavio je priču o Bosanki Hasibi Ćesko, koja je nakon ratnih godina u našoj zemlji, u potrazi za boljim životom, s porodicom preselila u Brizbejn. Povod za tekst je priznanje koje je Hasiba dobila na Dan majki, kada joj je pripala nagrada za majku godine.

hasiba ceskoKako piše ovaj list, ona je sa suprugom Šemsom izdržala teške godine, preživljavali su na riži i brašnu prije nego što su započeli bolji život u Australiji.

– Dok sam čekala da prozovu pobjednika, imala sam tremu. Noge su mi bile teške. Ali sve majke su heroji i sve priče su velike. Zbog toga je teško odabrati pravu – istakla je Ćesko nakon što je žiri odlučio da je upravo njena priča najbolja.

Sin Emir i kćerka Elma bili su uz nju na dodjeli nagrade u Sidneju.

– Moja majka je moj heroj i trebala bi biti izabrana za majku decenije. Ali zadovoljit ćemo se i ovom nagradom – našalio se Emir.

Prisjećajući se teških vremena koja su sada iza nje, Hasiba je rekla da je “do jučer preživljavala i živjela dan za danom, a sada joj je pripala čast koja se rijetko kome ukazuje”.

(Avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo