Utorak, 27 srpnja, 2021

Bosanski Brod: Rafineriju za 4,8 miliona KM prevarila supruga pomoćnika ministra RS

Nemojte propustiti

Vlasnica agencije za promet nekretnina „Donatela“ iz Banja Luke Dragica Gajić protiv koje je MUP RS podnio krivičnu prijavu za protipravnu imovinsku korist od 4,8 miliona KM od Rafinerije nafte Bosanski Brod, je supruga pomoćnika ministra pravde Republike Srpske Gorana Gajića, prenosi novinska agencija Patria.

Dok je njegova supruga Rafinijeri, prema prijavi MUP-a, fakturisala milionske iznose za nepostojeće usluge, Goran Gajić je u Ministarstvu pravde bio zadužen za sprovođenje Strategije za borbu protiv korupcije.

Goran Gajić je pomoćnik ministra pravde postao u mandatu ministrice Gorane Zlatković. On je bio pomoćnik, kako još uvijek piše na zvaničnoj web stranici Vlade RS, za „poslove notarijata, advokature, pravobranilaštva, besplatne pravne pomoći i sprovođenje Strategije za borbu protiv korupcije“.

Na zahtjev da prokomentarišu ovaj slučaj, u Ministarstvu pravde RS, portalu Capital rekli su kratko da je Goran Gajić prije nedjelju dana razriješen dužnosti. U Ministarstvu su izbjegli otvoreno odgovoriti da li je razlog upravo moguća povezanost zbog milionske afere u Rafinieriji nafte u koju je umiješana njegova supruga, ali su informaciju indirektno potvrdili ističući da je od svih pomoćnika ministara, smijenjen samo Gajić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo