Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Bosić ocijenio opasnim izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u kojima spominje formiranje trećeg entiteta

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Mladen Bosić je ocijenio opasnim izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u kojima spominje formiranje trećeg entiteta.

Propali pregovori oko Izbornog zakona su razlog zašto u Bosni i Hercegovini imamo krizu, koja može da eskalira, kazao je Mladen Bosić, delegat u Domu naroda PSBiH (SDS), saopćeno je iz Srpske demokratske stranke.

On je poručio da je neophodno pronaći način kako bi se što prije usvojio budžet za provođenje izbora upozorivši da u suprotnom posljedice mogu biti nesagledive.

– Ovo je momenat da se zapitamo šta će se desiti dan poslije, nakon što konstatujemo da u BiH nema izbora – istakao je Bosić u obraćanju u Domu naroda PSBiH.

Ako ne želimo izbore, napominje on, može se pronaći milion razloga kako da se opstruišu.

– Oni koji prave opstrukcije treba da se zapitaju šta znači za demokratiju ili državu ukoliko nema izbora. U tom slučaju nemamo legale institucije, a na karaju krajeva nema legalne države. Dakle ova sadašnja situacija je mnogo značajnija od samih sredstava za provođenje izbora – poručio je Bosić.

On kaže da je se mora pronaći odgovor kako je i gdje zaustavljen proces provođenja izbora.

– Ako je prijedlog budžeta u ladici ministra finansija u Vijeću ministara Vjekoslava Bevande onda je on veoma hrabar. Ako nije onda moramo da nađemo alternativu da se izbori održe – navodi on.

Bosić je ocijenio opasnim izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u kojima spominje formiranje trećeg entiteta.

– To su stvari koja otvaraju mnogo širu krizu. To je još jedan od razloga zašto se mora usvojiti budžet, održati izbore i smanjiti mogućnosti padanja u još veću krizu od postojeće – poručio je Bosić, navodi se u saopćenju.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo