Petak, 25 lipnja, 2021

Bosna i Hercegovina prihvatila tri državljanina koja su vraćena iz Njemačke

Nemojte propustiti

Državljani Bosne i Hercegovine su jučer vraćeni i prihvaćeni od nadležnih agencija u BiH.

Na osnovu Sporazuma o readmisiji sa Saveznom Republikom Njemačkom, Bosna i Hercegovina je prihvatila tri bh. državljanina koji su vraćeni iz ove države.

Bh. državljani su jučer vraćeni i prihvaćeni od nadležnih agencija u Bosni i Hercegovini.

Iz Ministarstva sigurnosti BiH dodaju da dalje postupanje u vezi s navedenim sumnjama zbog kojih su vraćeni iz Njemačke u nadležnosti je sigurnosnih i pravosudnih institucija u BiH.

Kako je Feni kazao glasnogovornik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Luka Miladinović, policijski službenici te agencije su u službenim prostorijama GP-a BiH obavili razgovor s navedenim osobama, a na okolnosti spomenute readmisije.

– SIPA nastavlja preduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti – kazao je Miladinović, podsjećajući da je ta agencija prethodno zaprimila informaciju o tome da će 11. aprila trojica bh. državljana letom iz Dusseldorfa biti readmisirani u Sarajevo zbog navodne povezanosti s terorističkim djelovanjem.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo