Subota, 17 travnja, 2021

Bošnjaci ogorčeni: Bijeljina će graditi spomenik ratnom zločincu Draži Mihailoviću

Nemojte propustiti

U ovom gradu već postoji trg koji nosi ime ratnog zločinca čije su jedinice tokom Drugog svjetskog rata brutalno ubile na hiljade Bošnjaka, naročito u Podrinju.

U Bijeljini novi skandal, ponovo se odaje počast presuđenom ratnom zločincu iz Drugog svjetskog rata, četničkom komandantu Dragoljubu Draži Mihailoviću.

Naime, sa 28 glasova za i dva glasa protiv odbornici Skupštine Bijeljine prihvatili su prijedlog da se u Bijeljini izgradi spomenik Mihailoviću. To je izazvalo burnu raspravu na sjednici gradskog parlamenta, ali i nezadovoljstvo predstavnika Bošnjaka, piše bhrt.ba.

– Bojim se da se Bijeljina vraća unazad. Sve ono što smo postigli za proteklih 15 godina dovodimo u pitanje takmim odlukama – kazao je Mustafa Gradaščević, odbornik SDA u Skupštini.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović (SDS) nije želio skinuti spornu tačku sa dnevnog reda. Podsjetimo, u Bijeljini već postoji trg koji nosi ime ratnog zločinca čije su jedinice tokom Drugog svjetskog rata brutalno ubile na hiljade Bošnjaka, naročito u Podrinju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Severina poslije 17 godina progovorila o intimnom snimku o kojem je brujao cijeli region: Nisam izlazila iz kuće 6 mjeseci, to je bio šok

Pjevačica Severina Kojić našla se u jeku medijske pažnje 2004. godine kada je u javnost isplivao njen intimni snimak. Kaže...

Možda vas zanima i ovo