Utorak, 18 siječnja, 2022

Bosnu i Hercegovinu napuštaju mladi bračni parovi: Vedran napustio posao nastavnika i sa suprugom i djecom odselio u Njemačku

Nemojte propustiti

Vedran je ovu Novu godinu dočekao u Njemačkoj sa svojom porodicom, pridruživši se hiljadama onih koji su napustili ovu zemlju.

Stotine hiljada mladih iz BiH odlazi trbuhom za kruhom. Do prije nekoliko godina odlazili su samo oni koji nikako nisu mogli do zaposlenja u svojoj struci. Ali sada odlaze i mladi ljudi koji imaju posao u BiH.

Svakom godinom naša država sve više postaje zemlja staraca.

Primjer za to je i Vedran Azabagić, profesor u Osnovnoj muzičkoj školi Tuzla, predmet “Flauta”.

Ovu Novu godinu dočekao je u Njemačkoj sa svojom porodicom, pridruživši se hiljadama onih koji su napustili ovu zemlju.

Na svom twitter profilu je u još u novembru objavio da nakon skoro 20 godina rada kao nastavnik flaute u OMS Tuzla zvanično prestaje sa radom.

Hvala mojim učenicima a i roditeljima koji su učinili to da se nikad nisam prestao truditi biti bolji čovjek pa samim tim i nastavnik. Djeca su vojska najjača – objavio je Vedran u novembru prošle godine.

Jedna od njegovih objava je i kofer koji prati natpis “40 godina života u BiH stane ovdje”, što je velika simbolika i žalosna činjenica.

Vedran i njegova supruga imaju dvoje djce. Nisu više imali strpljenja i snage da on svake godine potpisuje iznova ugovore za posao, a ona da kao profesorica Tjelesnog i zdravstvenog odgoja bezuspješno traga za zaposlenjem, spakovali su kofere i napustili BiH.

Više s weba

Izdvajamo

Zora Vidović danas na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Poslanici NSRS su 10. decembra usvojili niz zaključaka u vezi sa prenosom nadležnosti sa države Bosne i Hercegovine na...

Možda vas zanima i ovo