Nedjelja, 5 prosinca, 2021

Bosonoga u novembru izašla iz kuće, majka trčala za njom… Tijelo 33-godišnje Bosanke pronađeno u Savi, mjesecima plutalo rijekom

Autor:Faktor.ba

Nemojte propustiti

Nakon Vedraninog nestank,a njen otac Zdravko Damjanović rekao je medijima da je tog kobnog dana Vedrana ustala rano, pričala sa majkom i otišla.

U Sremskoj Mitrovici, u rijeci Savi, pronađeno je tijelo Vedrane Damjanović, Brčanke za kojom se tragalo još od polovoine novembra prošle godine, javlja Faktor.ba.

Šef Operativno-komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Halid Emkić potvrdio je da je tijelo pronađeno, kazavši da je putem Interpola ostvarena saradnja sa kolegama iz Srbije.

Policiji je 13. novembra prošle godine prijavljeno da se 33-godišnja Vedrana istog dana oko pet sati iz porodične kuće u Brčkom udaljila u nepoznatom pravcu.

Pored članova porodice i prijatelja, u potragu na području ove lokalne zajednice bio je uključen veći broj pripadnika policije, Odjela za javnu sigurnost Vlade BDBiH, Granične policije i nevladinih organizacija.

Nakon Vedraninog nestank,a njen otac Zdravko Damjanović rekao je medijima da je tog kobnog dana Vedrana ustala rano, pričala sa majkom i otišla. Imala je na sebi tuniku, helanke, a na nogama samo čarape.

– Poljubila je majku, rekla joj da ode skočiti u Savu i da ne može više da živi. Majka je trčala za njom, ali joj je rekla da ne trči jer je neće stići. Ne zna se da li je skočila u Savu, ali nije mogla stići do Save jer smo sin i ja odmah išli za njom kolima. Tražili smo je na Ivicima, u Grčici i nigdje je nismo mogli naći – rekao je Vedranin otac nakon njenog nestanka.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Snijeg na pojedinim dionicama u BiH, neodgovorni vozači prave zastoje zbog neposjedovanja opreme

Iz BIHAMK-a podsjećaju da je obavezno posjedovanje zimske opreme, odnosno lanaca kako ne bi došlo do obustavljanja saobraćaja i...

Možda vas zanima i ovo