Srijeda, 3 ožujka, 2021

Božo Ljubić stao u odbranu Irme Baralije i Boške Ćavar: “Je li se tako kaže za dvije dame?”

Autor:N1

Nemojte propustiti

U idućih 14 dana očekuje se pogoršanje epidemiološke situacije

Iz Federalnog ministarstva zdravstva očekuju pogoršanje epidemiološke situacije u naredne dvije sedmice. Dok se stalno nešto čeka i očekuje odnosno...

Članovi Predsjedništva s direktorom WHO: BiH ispunila sve obaveze za vakcine

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili generalnom direktoru Svjetske zdravstvene organizacije Ghebreyesusu na njegovoj podršci Bosni i Hercegovini u dobivanju...

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine prihvatilo donaciju vakcina iz Srbije

Savjet ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici prihvatio je donaciju kojom je Republika Srbija obezbijedila Bosni i Hercegovini, za...

Aleksandar Vučić stigao u Sarajevo s doniranim vakcinama

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Sarajevo, a na Međunarodnom aerodromu dočekali su ga članovi Predsjedništva BiH Milorad...

Ljubić je kazao da su ga nakon izbora razočarale reakcije nekih javnih osoba na izbor Kordića, a spomenuo je i dva imena.

Božo Ljubić, predsjednik Glavnog odbora Hrvatskog narodnog sabora BiH, za N1 je kazao da je izbor Marija Kordića za gradonačelnika Mostara očekivan, a i prije izbora je bio uvjeren da stranke sa hrvatskim predznakom imaju dovoljnu podršku. On je kazao da su ga nakon izbora razočarale reakcije nekih javnih osoba na izbor Kordića, a spomenuo je i dva imena.

“Ovaj izbor je očekivan, bio sam uvjeren i prije izbora da hrvatske stranke imaju dovoljnu potporu, da će biti relativni pobjednik izbora. Kada su izbori završeni, kada je Ćavar rekla da je njen kandidat Baralija – bilo je jasno da Mario Kordić ima najveće izglede da bude gradonačelnik. Po meni je bilo nepametno da se proces odugovlači”, izjavio je.

Ljubić je rekao da su ideje o “rotirajućem gradonačelniku” sulude, te da je Kordić prihvaćen i od Koalicije za Mostar, predvođene SDA-om.

“Sada imaju priliku da rade u interesu građana Mostara”, poručio je, a potom govorio o reakcijama, koje su po njegovom mišljenju razočaravajuće.

“Razočarale su me reakcije nekih javnih osoba na izbor Kordića. Najžalosnije, u tom radikalizmu i govoru mržnje su prednjačili mladi ljudi. Reuf Bajrović (GS), koji kaže ‘nesoj iz Naše stranke je ostao usamljen sa UZP saveznicima’. Nesoj su sinonimi za ološ, šljam. Je li se tako kaže za dvije dame?”, pitao je Ljubić.

“Haris Zahiragić, član predsjedništva SDA, kaže, ‘bh. patrioti vam nikada neće to oprostiti’. Postavlja li se pitanje – ima li pravo više od polovine građana Mostara biti patrioti?”, dodao je.

On je kazao da su to stvari koje se moraju detektovati i stvoriti zdrava atmosfera u BiH.

“Sada vjerujem da će Gradsko vijeće, gdje će većinu imati HDZ i SDA, imati i najveću odgovornost da krene u rješavanje problema u Mostaru”, zaključio je.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U idućih 14 dana očekuje se pogoršanje epidemiološke situacije

Iz Federalnog ministarstva zdravstva očekuju pogoršanje epidemiološke situacije u naredne dvije sedmice. Dok se stalno nešto čeka i očekuje odnosno...

Možda vas zanima i ovo