Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Božo Ljubić: Zaključak proširenog Kolegija je da se dva zakona o JMB-u povuku iz procedure

Nemojte propustiti

Ljubić je kazao da se na proširenom Kolegiju razgovaralo i o dešavanjima u zgradi institucija BiH 6. juna.

bozo-ljubaicZamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Božo Ljubić je danas u Sarajevu kazao novinarima da će nastavak prekinute 49. sjednice tog doma biti u ponedjeljak u 10 sati.

Po njegovim riječima, razmatrat će se skoro sve tačke koje su i bile predložene za dnevni red.

– Zaključak Kolegija u proširenom sastavu je da se sugerira, i predlagatelji su se s tim složili, da se dva zakona o jedinstvenom matičnom broju povuku iz procedure sa ove sjednice, da se zadužuje Vijeće ministara da u najkraćem roku dostavi Parlamentu usuglašen prijedlog zakona o JMB koji bi se onda razmatrao na prvoj narednoj sjednici koja će biti zakazana vjerojatno za 18. srpnja – kazao je Ljubić novinarima tokom trajanja sjednice proširenog kolegija Predstavničkog doma.

Ljubić je kazao da se na proširenom Kolegiju razgovaralo i o dešavanjima u zgradi institucija BiH 6. juna.

– O tome danas razgovara i Zajedničko povjerenstvo za odbranu i sigurnost. Zaključili smo da će razmatranje informacije biti treća točka na sljedećoj sjednici, dakle iza zastupničkih pitanja – naveo je.

Prošireni Kolegij Predstavničkog doma danas se dogovaro o nastavku sjednice Predstavničkog doma koja je prekinuta 6. juna. Razmatrane su i informacije o sigurnosti rada u institucijama BiH koje su dostavljene povodom protesta održanih od 5. do 7. juna kao i Prijedlog kalendara aktivnosti Predstavničkog doma za period od 1. jula do 1. septembra.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo