Subota, 15 svibnja, 2021

Božo Vrećo za Index: “Htio sam usvojiti dijete iz doma, ali naš sistem ne funkcionira tako”

Nemojte propustiti

Nekad je sanjao da ima vlastitu porodicu, no brdoviti Balkan je i po tom pitanju odradio svoje, tvrdi Božo.

Balkanski princ sevdaha Božo Vrećo 22. oktobra treći put stiže u zagrebački Lisinski, a zbog promocije koncerta je dva dana proveo u Zagrebu. Na 15-dnevno putovanje je, kaže, krenuo s 23 kilograma teškim koferom u koji su stale čak i svilene haljine za nastupe.

Da je svašta pretrpio i to ne samo za ljepotu, nije nikakva novost, jer kakvo to srce junačko moraš imati da na homofobnom Balkanu kao muškarac s bradom nosiš raskošne ženske haljine i puniš najveće dvorane opjevavajući vlastitu bol, a narod te obožava, piše Index.hr.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vreco Bozo (@bozovreco)

“Ja sam nadišao i nadvisio se iznad sve žabokrečine koje može društvo imati. Ja uopće nisam biće društva, više ne funkcioniram po društvenim normama. To je zapravo jedini vid slobode, kada ti kao umjetnik radiš ono što tvoje biće iziskuje od sebe. Kao takvo mogu stvarati, pjevati u muškom i ženskom rodu i tako se oblačim”, objasnio je Vrećo poziciju iz koje djeluje na umjetničkom i privatnom planu.

Iako je u početku karijere putem društvenih mreža znao govoriti o svom ljubavnom životu i tvrdio da je privatno u njegovu slučaju javno, a ni medijima, posve očekivano, nije manjkalo interesa za taj segment njegovog života, priznaje da je iz toga naučio tešku lekciju. Nekoć je sanjao da ima vlastitu porodicu, no brdoviti Balkan je i po tom pitanju odradio svoje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vreco Bozo (@bozovreco)

“Htio sam usvojiti dijete iz doma, ali naš sistem ne funkcionira tako. Oni će radije imati nesretno dijete u domu, nego da bude s porodicom koja mu može pružiti ljubav i sve ono materijalno što treba, od obrazovanja nadalje”, ispričao je Vrećo za Index.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tuga u BiH: Danas dženaza 13-godišnjem dječaku Elvedinu

Dženaza namaz 13-godišnjem Elvedinu će se obaviti danas na groblju u Zastinju. Preminuo je trinaestogodišnji dječak Elvedin Omeragić iz Zastinja,...

Možda vas zanima i ovo