Četvrtak, 24 lipnja, 2021

BPS-Sefer Halilović traži vanredne izbore i promjenu zakona

Nemojte propustiti

Sefer Halilović
Sefer Halilović

U Bh. Patriotskoj stranci (BPS-Sefer Halilović) smatraju da je protest građana Bosne i Hercegovine pokazao kako je došlo vrijeme za što skorije raspisivanje vanrednih izbora u BiH, jer su stvoreni svi uvjeti za to.

Iz te stranke navode da Vlada Federacije BiH ne funkcioniše, Ustavni sud FBiH ne vrši svoje funkcije, dvije kantonalne vlade su podnijele ostavke, Vijeće ministara BiH je potpuno politički razdijeljeno, dok razne instance istražnih organa ne vrše svoj posao već više od 17 godina, zbog čega je nepravda u BiH postala sistemski zaštićena, a narod potlačen u svakom smislu.

Ističu da su od 1996. godine upozoravali na procese koji su se događali u našoj zemlji, “jaransko – pljačkaška” privatizacija, otimanje narodne imovine, ponižavanje boraca, guranje omladine u beznađe, te sistemska korupcija koja je zahvatila sve strukture u BiH i radi koje država tone, a mladost želi pobjeći iz nje.

Tvrde da su upozoravali i na kriminaliziranje i privatiziranje državnih institucija, na procese koji vode dezintegraciji države, međutim, sistem loših zakona koje su neki nosioci funkcija zloupotrijebili doveli su do stanja beznađa u zemlji, zbog čega nam je potreban novi sistem vrijednosti i novi set zakona koji će kazniti svaku vrstu kriminala.

– Kao stranka osuđujemo dio vandala koji su izvršili napad na državne i kantonalne institucije, njihovo paljenje i pljačkanje, jer to smatramo napadom na državu BiH koju su naši najbolji sinovi odbranili od svih agresora koji su je napadali u periodu od 1992. do 1995. Državu BiH moramo svi zajedno štititi i otpočeti novu eru pravedne države koja će štititi narod, a kazniti njene dželate koji su ga unesrećili – saopćeno je iz Sektora za komunikacije BPS-a.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo