Utorak, 11 svibnja, 2021

Braći Ćulum vraćeni Lamborghini i Ferrari

Nemojte propustiti

Na osnovu njenog zahtjeva, banjalučki Osnovni sud donio je rješenje o vraćanju vozila navedenim licima uz obrazloženje da je tužilac Mrđa navela da “nema više potrebe za zadržavanjem vozila”.

Policijska uprava Banjaluka postupila je po pravosnažnom rješenju banjalučkog Osnovnog suda i privremeno oduzeta vozila dva Lamborghinija i Ferrarija vratila licima od kojih su oduzeta, rečeno je Srni u ovoj upravi.

Srna saznaje da su vozila vraćena bezbjednosno interesantnim licima Nerminu Ćulumu, Denisu Giljonu i Velidu Salaševiću, iako policijski službenici banjalučke Policijske uprave nisu završili detaljne provjere i status tih vozila.

– Nastavljaju se dalje provjere za navedena lica i vozila, a po okončanju detaljnih provjera, nadležnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj – rečeno je Srni u Policijskoj upravi Banjaluka koja je podnijela žalbu na rješenje Osnovnog suda.

Srna nezvanično saznaje da je postupajući tužilac Tanja Mrđa samoinicijativno uputila zahtjev Osnovnom sudu u Banjaluci da se vrate privremeno oduzeta vozila Ćulumu, Giljoni i Salaševići, iako policijski službenici banjalučke Policijske uprave nisu završili detaljne provjerem niti status tih vozila, a još traje i korenspodencija sa Interpolom Švicarske.

Prema saznanjima Srne, postupajući tužilac prije donošenja ove odluke nikada nije ni usmeno ni pismeno zatražila informaciju od Policijske uprave Banjaluka o statusu vozila i preduzetim radnjama.

Na osnovu njenog zahtjeva, banjalučki Osnovni sud donio je rješenje o vraćanju vozila navedenim licima uz obrazloženje da je tužilac Mrđa navela da “nema više potrebe za zadržavanjem vozila”.

Takođe, u okviru istog predmeta, saznaje Srna, postoji krivična prijava stvarnog vlasnika ova tri vozila Paula Rebholca, koja je preko advokata zaprimljena u Policijskoj upravi i u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, protiv navedenih lica za krivično djelo utaja.

U prijavi je obrazloženo da je Rebholc prekinuo komunikaciju sa trojicom navedenih lica, zahtjevao vraćanje svojih vozila što su oni odbili, te da su vozila neovlašteno dovezena u BiH i mimo njegove volje zadržana u njihovom posjedu, saznaje Srna.

Braća Ćulum su ranije bila pod istragom zbog dovođenja u vezu sa ubistvom banjalučkog biznismena Slaviše Krunića.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Muriz Memić poručio Alisi Mutap: Sad spavaj u tenama ili u japankama, pošto će ti šnjure uzeti na vratima

Memić tvrdi da ga cijela ova priča oko njene tužbe izuzetno ljuti, u situaciji kada se godinama bori da...

Možda vas zanima i ovo