Utorak, 27 srpnja, 2021

Bračni par Hatić i ostali ostaju iza rešetaka još dva mjeseca

Nemojte propustiti

Vijeće Općinskog suda u Sarajevu odlučilo je da Mirzi Hatiću, njegovoj supruzi Lejli, Hilmiji Gariboviću, Kemalu Trli i Nihadu Škori, osumnjičenim za krivično djelo iznude produži pritvor za još dva mjeseca.

Ovu informaciju za “Avazov” portal potvrdio je Omar Mehmedbašić, Hatićev advokat.

Podsjećamo jučer je održana sjednica za razmatranje prijedloga Tužilaštva na kojoj je tužiteljica Amina Ruždić kazala da je istraga proširena na pojedine osumnjičene i to zbog sumnje da su počinili krivična djela prevare i teške krađe.

Petorku je zbog prevare nadležnima prijavio Igor Kamočaji, a osumnjičeni su navodno zajedno sa još nekim osobama krali i iz jedne prodavnice u BBI centru u Sarajevu.

Branioci osumnjičenih su se usprotivili prijedlogu i tražili da se njihovim klijentima ukine pritvor, a eventualno odrede mjere zabrane.

Sudskom vijeću su obratio i Mirza Hatić.

– Poštovani, ja sam kriminalac i ja sam priznao da sam rekatario Mirzu Dadića i u FUP-u i u Tužilaštvu. Sve priznajem i mene osudite ali pustite moju suprugu na slobodu. Ona nije kriva. Moja supruga mi je govorila da će me moje gladne oči doći glave i to mi se i dogodilo pa sada plaču i moja punica i moja majka- kazao je jučer Hatić.

Hatić i ostali uhapšeni su 5. maja ove godine u akciji specijalaca Federalne uprave policije zbog reketiranja Dadića, privatnika i predstavnika austrijske firme “Swietelsky”, koja je zajedno s firmom “Alpina Bau” dobila posao obnove željezničke infrastrukture u BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo