Ponedjeljak, 6 travnja, 2020

Bračni par pokupovao sve zalihe mesa, sada uplašeni za život

Nemojte propustiti

Još dva smrtna slučaja od koronavirusa u BiH: Umrli žena i muškarac

Prema zvaničnim podacima, u Bosni i Hercegovini do sada je prijavljeno više od 650 slučajeva zaraze koronavirusom.

Na uvoznu vodu BiH potrošila 171 milion maraka

U poslovnoj zajednici smatraju da su ove brojke zabrinjavajuće jer, kako podsjećaju, BiH obiluje zdravom vodom.

U Sarajevu od koronavirusa umro ljekar

SARAJEVO - Jutros je bio priključen na respirator, a već 15 dana imao je tešku kliničku sliku. U Sarajevu je...

“Svi sad znaju ko sam, dobijam prijetnje smrću, ne javljam se na telefon, izgubiću i posao. Moja sopstvena majka me se stidi”, rekao je Markote za Vancouver Is Avesome.

Kanadski par nakon što je pokupovao cijelu zalihu mesa u jednom supermarketu i ”hvalio se” time, sada živi u strahu, jer im kako navode stižu brojne prijetnje, čak i smrću.

Dan Markote i njegova djevojka snimljeni su prošlog vikenda kako su prepunili kolica kobasicama, šunkom i ostalim mesnim prerađevinama, prenosi New York Daily mail.

Video prikazuje par sa dvoje kolica prepunih mesa u trenutku kada su milioni ljudi preplavili prodavnice kako bi kupili osnovne stvari i pripremili se za pandemiju korona virusa.

Markote i njegova djevojka “trčali su ispred svih i otimali im i svaki poslednji komad. Uz sve hvalili su svima zalihama i time da nisu ostavljali ”nikome ništa”.

Vlasnica radnje ih je optužila za stvaranje panike usred izbijanja korona virusa, a nakon tog iskustva su uveli ograničenje na kupovinu prozvoda.

“Svi sad znaju ko sam, dobijam prijetnje smrću, ne javljam se na telefon, izgubiću i posao. Moja sopstvena majka me se stidi”, rekao je Markote za Vancouver Is Avesome.

Marcotte je rekao da je zbog toga donirao 1. 000 dolara banki hrane Lake Country. Takvu kupovinu nazvao je ”greškom” jer ga je uhvatila anksioznost zbog pojave korona virusa. Par dodaje, da je istu kupovinu obavio prije samo mjesec dana niko ne bi obratio pažnju na njih.

Markote kaže da su preplašeni, bez obzira sto je video uklonjen sa Fejsbuka.

New York Daily Mail podsjeća da su rafovi upravo zbog “te vrste anlksioznosti” ispražnjeni u brojnin prodavnicama širom zemlje, a da su Amerikanci viđeni kako zbog toaleta papira idu čak u Meksiko.

Više s weba
- Advertisement -

Posljednje objavljeno

Haris Bjeloglavić s ocem u zeničkom izolatoriju: Pobijedit ćemo koronavirus

Najprije je boravio u izolatoriju stacionara Kantonalne bolnice Zenica da bi u petak uslijedio premještaj na Odjel...

ASA Banka donirala medicinsku opremu Kantonalnoj bolnici Zenica

Kao vodeća domaća banka, ASA Banka i u ovim izazovnim vremenima pokazuje društvenu odgovornost i ostaje oslonac domaćoj privredi i stanovništvu.

Savjeti za roditelje i djecu u doba izolacije zbog virusa – pravo je vrijeme za uvođenje zdravih životnih stilova

Imajući u vidu da su škole zatvorene, da djeca ostaju u stanovima i kućama sa roditeljima odakle učestvuju u online nastavi, Institut...

Objava Marije Šerifović izazvala buru reakcija

Zbog ovoga su ovaj gest mnogi protumačili kao neku vrstu poruke koju pjevačica šalje, ali ipak, ona nije to imala na umu.

Još dva smrtna slučaja od koronavirusa u BiH: Umrli žena i muškarac

Prema zvaničnim podacima, u Bosni i Hercegovini do sada je prijavljeno više od 650 slučajeva zaraze koronavirusom. U Bihaću...
- Advertisement -

Možda vas zanima i ovo