Utorak, 18 svibnja, 2021

Braniteljica Sunite Hindić: Kako će pobjeći kada trenutno ima lom obje noge

Nemojte propustiti

Advokatica Nada Dalipagić je predložila izricanje blažih mjera za osiguranje prisustva osumnjičene i nesmetano vođenje postupka.

Kantonalnom sudu u Mostaru danas je održano ročište za produženje pritvora Suniti Hindić (21), osumnjičenoj za likvidaciju Nine Ivankovića, vlasnika motela “Villa Ivanković”.

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona zatražili su produženje pritvora za dva mjeseca zbog, kako smo pisali, postojanja mogućnosti bijega optužene Hindić, piše Dnevni avaz.

Pružili su, također, dokaz o tome da su date naredbe za provođenje brojnih vještačenja, balističkog, medicinskog, hemijskog i drugih, ali da Tužilaštvo do danas nije dobilo nijedan nalaz.

Braniteljica osumnjičene, advokatica Nada Dalipagić predložila je Sudu ukidanje mjere pritvora zato što, kako je navela, nije ispunjen osnovni uvjet za produženje pritvora, to jest da je, kako je navela, osumnjičena počinila krivično djelo koje joj se stavlja na teret.

Iznijela je i da nije ispunjen ni posebni pritvorski razlog da bi osumnjičena bježala s obzirom na to da je državljanka BiH, da nema drugo državljanstvo niti ima bilo gdje nekretnina, pogotovo uz činjenicu da trenutno ima lom obje noge.

Stoga je predložila izricanje blažih mjera za osiguranje prisustva osumnjičene i nesmetano vođenje postupka.

Krivično vijeće Kantonalnog suda odluku će donijeti najkasnije do 4. novembra, kada osumnjičenoj istječe pritvor prema prvom rješenju.

Podsjetimo, Sunita Hindić-Bošnjaković jučer je pod jakom policijskom pratnjom, iz pritvorske jedinice KPZ-a Mostar, dovedena na kontrolni pregled u Kantonalnu bolnicu ‘Dr.Safet Mujić’.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo