Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021

Brat i sestra u krugu betonare Nexe stradali dok je majka otišla da im kupi da jedu

Nemojte propustiti

Nakon stravične nesreće u kojoj su u krugu betonare Nexe DOO Sarajevo u Ulici Safeta Zajke u naselju Briješće poginuli brat i sestra, petogodišnji dječak i desetogodišnja djevojčica, Kantonalna inspekcija rada i zaštite na radu nije izlazila na uviđaj, jer nije dobila nalog od nadležnog tužioca, potvrđeno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Odmah nakon nesreće roditelji stradale djece, radnik firme Nexe B. P. i njegova supruga N. P, odvezeni su u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje su prvo upućeni u Kliniku urgentne medicine, a potom na Kliniku za psihijatriju. Potom je B. P. dalje upućen na Neurologiju i ortopediju, te da obavi CT snimak. Tokom večeri B. P. je dao izjavu u PU Ilidža o okolnostima pod kojim se desila ova tragedija, piše Oslobođenje.

Iz policije je potvrđeno da je u nedjelju u 15.55 sati obaviještena PU Ilidža da je u krugu firme Nexe DOO došlo do nesreće u kojoj su smrtno stradali brat (2010) i sestra (2005), prilikom pada u spremnik, takozvani silos za pijesak, betonare ove firme. Ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS-a u 16.35 sati konstatovali su smrt dječaka, a u 17.57 sati smrt djevojčice. Potom su uviđaj obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

“Tijela stradale djece su vozilom KJKP Pokop prevezena u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija. Policijski službenici rade na dokumentovanju ovog događaja”, saopšteno je iz MUP-a KS-a.

Tokom jučerašnjeg dana radnici firme Nexe i komšije iz Novopazarske ulice bili su u kući žalosti, u posjeti porodici B. P.

“Ovo je strašna tragedija. Žena je u nesvijesti vjerovatno zbog lijekova, a on je utučen”, rekao nam je jedan od radnika firme Nexe, koji je obišao radnog kolegu.

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Briješće u betonari Nexe u nedjelju se dogodila stravična nesreća u kojoj su stradale dvije maloljetne osobe.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo