Nedjelja, 2 listopada, 2022

Brazil: Otišla u bolnicu roditi dijete, doktori joj rekli da nije niti bila trudna

Nemojte propustiti

Jedna Brazilka optužila je bolnicu za krađu djeteta iz njenog stomaka jer su joj ljekari rekli, nakon što se probudila poslije carskog reza, da je njena trudnoća bila “psohološka”, tj. umišljena ili kako se još zove fantomska trudnoća.

111Layane Santos (19) kaže da je bila u 38 nedjelji trudnoće kada je zbog bolova prevezena u bolnicu u Sao Paulo. Ona je tokom trudnoće išla na kontrole gdje su sestre pratile rast djeteta, čak i mjerili otkucaje srce djeteta.

Layane je čak išla i na ultra-zvuk gdje su joj rekli da nosi djevojčicu, dugu 42 cm i tešku 3,2 kilograma.

Ona i njen muž, Lourival Alves (28) već su odabrali ime Sofija za svoju kćer, preselili se u veću kuću i potrošili oko 5.000 KM za odjeću i namještaj za svoje prvo dijete, piše brazilski časopis Tribunal Hoje.

Prema izvještaju bolnice, majka je stigla u bolnicu 26. decembra s vaginalnim krvarenjem i bolovima u stomaku. Dijagnosticirali su prerano odvajanje placente, pa je hitno poslana na operaciju. Layane je rekla ljekarima da njen muž želi prisustvovati porođaju, ali ga niko nije pozvao.

Međutim, poslije su ljekari rekli da nisu našli bebu u stomaku i da je njena trudnoća bila čisto psihološka.
Njen muž izjavio je da je bio pozvan u operacionu salu nakon carskog reza.

-Ljekari su me pozvali i pokazali praznu maternicu i rekli da nije bilo djeteta.

Layane je izjavila da se onesvijestila dok je primala anesteziju, a poslije nije dobila objašnjenje od ljekara.
-Suprug mi je ispričao šta su mu rekli, a ja sam postala histerična i očajna, samo sam plakala. Pitala sam za ljekara, željela sam pričati s njim jer sam u bolnicu ušla s bebom u stomaku, a napustila sam je bez djeteta.

-Ne mogu vjerovati da je dijete koje je težilo preko 3 kg nestalo. Mislim da je neko ukrao bebu ili je beba umrla tokom poroda, pa mi nisu htjeli reći šta se dogodilo. Nema šanse da je mogla tako nestati.

Kako kaže Sylvia Cavalcanti iz Brazilske udruge ginekologa i akušera, pishološka trudnoća se može desiti kada žena ima ogromnu želju da dobije dijete. To može uzrokovati hormonalne poremećaje, tj. izostanak mjesečnice. Osjećat će mučninu, povraćati, dakle imat će sve simptome za koje je pročitala da prate normalnu trudnoću.

(Doznajemo)

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo