Srijeda, 27 svibnja, 2020

Brčanska firma razvila besplatnu aplikaciju za ugostitelje i njihove goste

Nemojte propustiti

Narode, navali: Od večeras počinju s radom ugostiteljski objekti u zatvorenom prostoru i tržni centri; Šiša barovi još uvijek zatvoreni!

Naredbu o zatvaranju tržnih centara Federalni štab civilne zaštite donio je 18. marta, nakon proglašenja stanja nesreće zbog pandemije...

Isti kao oni koje je nabavila Srebrena malina? Pogledajte kakvi su respiratori iz Emirata stigli u Sarajevo!

- Kao pomoć iz UAE u BiH je stiglo 40 respiratora, 100.000 testova na COVID-19, 5.000 kompleta za zaštitu,...

Šta dalje? Ko će platiti PDV? U Sarajevo konačno stiglo preostalih 20 respiratora koje je uvezla “Srebrena malina”

Neizvjesno je hoće li FUZC, koji je, također, pod istragom, preuzeti i kada preostale respiratore, za koje je utvrđeno...

Apel iz novog žarišta koronavirusa u BiH: Raste broj zaraženih, nedostaje testova i zaštitne opreme!

Direktor Opće bolnice Tešanj Hasan Škiljo ističe da su danas počeli testiranja i u vlastitoj PCR laboratoriji, za koju...

Dezo barijere, rukavice, maske, fizička distanca… Svijet se u proteklih nekoliko mjeseci okrenuo naglavačke. Brčko distrikt, Bosna i Hercegovina, ali i čitava planeta pokušavaju da se priviknu na novo normalno.

Postepeno popuštanje mjera počelo je proteklih dana i u našim gradovima. Iako će se o ekonomskim posljedicama tek pričati, vlasnici biznisa, naročito onih manjih, srećni su što su počeli raditi, makar to bilo i pod strogim mjerama zaštite.

Ipak, nove mjere stvaraju nove probleme, naročito za ona mjesta na kojima je opasnost za prenos zaraze najveća. Kada su ugostiteljski objekti u pitanju, jasno je da se fizička distanca mora poštovati, uz redovnu dezinfekciju i dodatne mjere zaštite. Jasno je i da to stvara komplikacije osoblju, naročito kada je u pitanju posluživanje unutar samih objekata. Slične probleme imaju i zubari, kozmetički i frizerski saloni, sva ona mjesta gdje je nemoguće u potpunosti držati fizičku distancu.

Kao što je bio slučaj i prilikom ranijih promjena na globalnom nivou, oni koji se najbolje prilagode novoj normi imaju najveće šanse za uspjehom. Jer svima nam je u ovim komplikovanim vremenima potrebno malo jednostavnosti.

Novi projekat iz brčanske firme MSG Grupe za zadatak ima upravo to – da inovativnošću pojednostavi poslovanje kako ugostiteljima, tako i zubarima, frizerima i njihovim gostima i klijentima, te da prelazni period zvani “novo normalno” učini što lakšim za sve nas.

Riječ je o aplikaciji “Spotter”, koja vlasnicima ovih biznisa omogućava da na brz i lak način prate broj gostiju u lokalima, a potencijalnim gostima jasno govori u kom lokalu imaju najveće šanse da pronađu mjesto za kafu ili obrok, kao i da unaprijed znaju koliko treba čekati na šišanje, kozmetički tretman ili stomatološku intervenciju.

“Način rada pojednostavljen je u cilju uštede za vlasnike ovih poslova, a sve što vam je potrebno jeste računar, tablet ili telefon. Nakon što na linku https://spotter.msg-group.net/#/landing, registrujete svoj biznis, dodate lokal i odaberete broj mjesta, sve što preostaje je redovno unošenje broja gostiju ili klijenata. To je sve. Neko od osoblja kroz jednostavan interfejs prosto dodaje ili oduzima broj trenutnih gostiju ili klijenata u objektu, što lokalu omogućava da u preglednoj aplikaciji uvijek ima uvid u broj slobodnih mjesta ili vrijeme čekanja na tretman”, pojašnjava direktor MSG Grupe, Miodrag Marković.

“S druge strane, kada kao gost poželite negdje na kafu ili ručak, šišanje ili kozmetički tretman, umjesto da lutate od lokala do lokala, jednostavno otvorite “Spotter” na svom telefonu putem linka https://spotter.msg-group.net/ i istog trenutka vidite gdje možete naći mjesto”, dodaje Marković.

Pored toga što štedi vrijeme i olakšava prolazak kroz period koji je već dovoljno stresan, “Spotter” doprinosi i sprečavanju širenja zaraze. Nema nepotrebnog ulaska gostiju u lokale koji su već puni, nema lutanja ni pozdravljanja dok se probijate kroz stolove, nema potrebe da osoblje lokala objašnjava svakom “zalutalom” gostu da trenutno nema mjesta… Dva klika i znate – evo gdje danas pijem kafu.

“Aplikacija Spotter poklon je MSG Grupe svom gradu i državi, te je potpuno besplatna za sve korisnike, kako vlasnike privrednih subjekata, tako i za potencijalne goste. Takođe, aplikacija ne prikuplja nikakve podatke o korisnicima”, naglašava direktor MSG-a.

Društvena odgovornost koju smo, čini se, već zaboravili, vraća se kao model poslovanja kako u Brčkom, tako i u ostalim dijelovima države. Možda smo prolazeći kroz globalnu pandemiju ipak naučili – iako razdvojeni, jedni uz druge i jedni za druge uvijek smo najjači.  

Čitajte još

loading...

Izdvajamo

Narode, navali: Od večeras počinju s radom ugostiteljski objekti u zatvorenom prostoru i tržni centri; Šiša barovi još uvijek zatvoreni!

Naredbu o zatvaranju tržnih centara Federalni štab civilne zaštite donio je 18. marta, nakon proglašenja stanja nesreće zbog pandemije...

Njemačke željeznice traže mašinovođe iz ovih krajeva: Evo ko se može...

Manjak stručnih kadrova u saobraćajnom sektoru jedan je od najizraženijih, a njemački poslodavci posebno ciljaju na zemlje južne i istočne Evrope. Korisnici društvenih mreža iz...

Isti kao oni koje je nabavila Srebrena malina? Pogledajte kakvi su...

- Kao pomoć iz UAE u BiH je stiglo 40 respiratora, 100.000 testova na COVID-19, 5.000 kompleta za zaštitu, 150.000 rukavica, 150.000 maski N95,...

Oženio Eminu koja bi mu mogla biti unuka, mlađa je od...

Vrhovni poglavar Islamske vjerske zajednice (IVZ) Sjeverne Makedonije Sulejman Rexhepi (Sulejman Redžepi ) smjenjen je danas jednoglasno na izvanrednoj sjednici Rijaseta, a na njegovu...

Otvaranje granica: Šta je s građanima koji su bili prinuđeni odreći...

Ove stvari otežavaju velikom broju ljudi dolazak u svoju domovinu, zbog trenutne situacije i stanja sa granicama u ovom vremenu. Otvaranje granice BiH trebalo bi...

Možda vas zanima i ovo