Utorak, 30 studenoga, 2021

“Breakingviews”: BiH ima najvatrenije navijače

Nemojte propustiti

Arhiv
Arhiv

“Breakingviews”, finansijski portal agencije “Reuters”, tvrdi da fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ima najvatrenije navijače od 32 učesnika ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva koje će biti igrano u Brazilu.

Finansijski eksperti navedenog portala do ovog podatka su došli posebnim istraživanjem usmjerenim na socioekonomsku vrijednost svake od selekcija učesnica Mundijala. Od četiri faktora, reprezentacija BiH nalazi se na prvom mjestu kada je u pitanju navijačka baza.

Uzimajući u obzir i preostala tri faktora, tržišnu vrijednost igrača, broj stanovnika svake zemlje te njihovo opredjeljenje za igranjem fudbala, “Zmajevi” su od 32 reprezentacije zauzeli ukupno 15. mjesto.

Prema ovome, reprezentacija Njemačke će na završnoj smotri biti krunisana titulom prvaka svijeta, dok će izabranici Safeta Sušića svoje prvo učešće na najvećoj smotri završiti u osmini finala. “Zmajevi” će se od Brazila oprostiti porazom od Francuske.

Brazilci će biti drugi finalisti, Italija na trećem, a Španija na četvrtom mjestu. U četvrtfinale, takođe, će se plasirati selekcije Engleske, Argentine, Čilea i Francuske. Najveće razočarenje turnira biće Portugal, Kolumbija i Urugvaj.

Branilac titule osvojene u Južnoj Africi, reprezentacija Španije, je najskuplja selekcija koja će učestvovati na Mundijalu. Ukupna vrijednost njihovih igrača iznosi 720 miliona eura, dok vrijednost BiH prelazi nešto više od 136 miliona eura.

(Nezavisne novine)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo