Brena progovorila o onome što godinama zanima cijeli region | | Bh-index

Brena progovorila o onome što godinama zanima cijeli region

Muzika> Showbiz    Datum: 08.03.2020.    
Autor: Redakcija


Lepa Brena osamdesetih je nosila izazovne odjevne kombinacije, a posebno kratke suknje, o kojima je sada pričala.

Pjevačica je u razgovoru za “Stori” progovorila o onome što godinama intrigira cijeli region te priznala da nijedan komplet koji je nosila između 1982. i 1990. godine sada nema.

– Kreirale smo ih i šile moja mama i ja, a uglavnom smo pravile po dva ista modela, jer su brzo propadali na nastupima. Međutim, sačuvala sam mnoge kostime u kojima sam izlazila na scenu proteklih desetak godina. Kada ih pogledam, podsjetim se gdje sam u njima pjevala – izjavila je Brena za “Stori” i dodala:

– Mini-suknja pojavila se još šezdesetih godina, u vrijeme seksualne revolucije. Nosile su je, naravno, prije mene i glumice i pjevačice, a ja sam je ponijela na originalan način. Ta originalnost bila je nastavak one važnije, muzičke, jer su u mojim pjesmama prvi put spojeni pop muzika i elementi folka. Disko-folku, kako su tada zvali moj zvuk, odgovarale su slatke stvarčice, koje sam umjela da nosim. Nije bilo lako definisati, ali uvijek se osjećalo gdje prestaje seksepil i lepa erotika, a počinje vulgarnost. Danas se vrlo lako može vidjeti koliko je velika razlika između tih pojmova.

– Seksepilnost je nešto što žena nosi u stavu, pogledu, svojoj pameti, u svom radu, kreativnosti, pokretu… Na početku karijere smetalo mi je što su mediji preterano insistirali na mojoj seksepilnosti, iako ona nije bila prenaglašena. Kad se to čini, odvlači se pažnja od svih drugih vaših kvaliteta. Ljudi vas ne posmatraju kao osobu koja koristi mozak za razmišljanje i ima svoj stav. Svih ovih godina trudila sam se da zadržim dozu slatke erotike, koja je bliska i prihvatljiva svim generacijama. Uspjela sam u tome, jer sam sama kreirala igru koja se odvija na oštrici noža – zaključila je ona.

Više s weba

Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja.Možda vas zanima i ovo

Holivudski glumac umro od koronavirusa

Holivudski glumac umro od koronavirusa

Posljednji put pojavio se u filmu "Chief Zabu", koji je objavljen 2016., ali je snimljen 1986. godine. Holivudski glu...
Nezapamćeni prizori iz Mekke: Prostor oko Kabe potpuno prazan

Nezapamćeni prizori iz Mekke: Prostor oko Kabe potpuno prazan

Prostor oko Kabe, koji je mjesto okupljanja vjernika iz cijelog svijeta, naročito tokom obavljanja hadža, jednog od pet
Vlada FBiH ograničila cijene goriva!

Vlada FBiH ograničila cijene goriva!

Nova odluka Vlade FBiH i za ove proizvode ograničila je maksimalnu maržu, ali u procentualnom iznosu Vlada Federacije
Državljani BiH koji su stigli iz Austrije smješteni u šatorski karantin

Državljani BiH koji su stigli iz Austrije smješteni u šatorski karantin

Kantonalna organizacija Crvenog križa osigurala je pokrivače i prehrambene obroke, dok su Oružane snage BiH i Federalna