Petak, 25 lipnja, 2021

Brenton Tarrant obilazio region: Slovenci objavili nove podatke

Nemojte propustiti

Brenton Tarrant je sredinom aprila 2016. godine boravio u Sloveniji.

Prema informacijama koje je objavila Uprava slovenačke policije , terorista Tarrant je avionom doputovao iz Istanbul. Sletio je na slovenski aerodrom Brnik. Nije poznato koliko se zadržao u ovoj državi.

U policiji nemaju podataka gdje je Tarrant boravio, tj. nije poznato da li je odsjeo u nekom od hotela ili prenoćišta.

Također, vrše se provjere kako bi se ustanovilo da li je Tarrant unajmljivao automobil u ovoj državi.

Ušao u BiH

Ranije je objavljeno da je Tarrant boravio u zemljama regiona. Ušao je u Bosnu i Hercegovinu, ali nije poznato koliko se zadržao.

Kako su ranije objavili mediji u susjednoj Hrvastkoj, Tarant je u ovu državu ušao kopnenim putem i to 4. januara 2017. godine, a odletio je iz Zagreba 18. januara. Većinom je boravio po hostelima, a navodno je obišao Poreč, Zadar, Šibenik, Dubrovnik i Zagreb.

Ako se uzme u obzir datum ulaska u BiH i ulaska u Republiku Hrvatsku može se zaključiti da je Brenton Tarant boravio više od jednog dana na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, novozelandski terorista Brenton Tarrant je osumnjičen za napad na dvije džamije na Novom Zelandu i ubistvo 50 ljudi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo