Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Breza: U jami ‘Sretno’ stradao 37-godišnji Adnan Kovačević, tek nedavno počeo raditi

Nemojte propustiti

– Nastaviti ćemo sa istragom i ispitivanjima svih ostalih komorata koji su bili na smjeni, njih stotinjak – kazao je inspektor

Adnan Kovačević (37) nastradao je danas u jami “Sretno” rudnika mrkog uglja u Brezi. Kovačević je nedavno počeo raditi u RMU Breza, a radio je na poziciji strojara, javio je “Avaz”.

Federalni inspektori završili su uviđaj, a tijelo je odvezeno. Ferid Osmanović, glavni federalni rudarski inspektor, u izjavi za „Avaz“ je rekao da se nesreće dogodila između dva transpotera.

– Zatekli smo stradalog na transporteru. Započeli smo s uviđajnim radnjama, konstatirali činjenice u vezi s onim što smo vidjeli, ali i onim što je vidio prvi radnik, koji je zatekao nesretnog rudara. S tim u vezi, radi se o rotirajućim dijelovima transportera, gdje se dešava, kada radnik dođe u kontakt sa njima, bude teže povrijeđen, a u ovom slučaju i o tragediji. Nastaviti ćemo sa istragom i ispitivanjima svih ostalih komorata koji su bili na smjeni, njih stotinjak – Osmanović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo