Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Brišite fotografije djece s Facebooka: Preko njega otmičari pronašli Mašu!

Nemojte propustiti

otmicabeograd

Troje otmičara koji su na cesti u Beogradu planski oteli dvogodišnju djevojčicu dok je šetala s majkom, sve informacije o boravištu djeteta pronašli su na Facebook profilu člana obitelji, odnosno njezinog oca Damira Prenkovića, prenosi novinska agencija Patria.

Profil je bio otvoren i na njemu su se nalazile fotografije djevojčice te svi podaci o obitelji.

Otmičari su, prema saznanjima Telegrafa, koristili software za prepoznavanje lica i tako pronašli djevojčicu koja je najviše sličila onoj za koju su tražili zamjenu.

Naime, prema priči troje otmičara, mala je Maša oteta kao bi je iskoristili za dobivanje starateljstva nad gotovo identičnim djetetom koje živi u Francuskoj, a njezina je majka bila jedna od otmičara koje je policija uhvatila dok su bježali.

Pretraga sa softwareom za prepoznavanje lica je vrlo jednostavna – ubaci se fotografija osobe i u rezultatima se prikažu one koje su joj najsličnije. Izbor otmičara pao je na Mašu, a preko profila na Facebooku saznali su i njezino boravište te očito sve potrebne podatke. Ovaj je slučaj još jedno upozorenje koliko društvene mreže i objavljivanje osobnih podataka mogu biti opasni.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Diana Jović-Cvjetinović uhapšena zbog pokušaja otmice direktora DNS-a; Motiv bi mogao biti njihov spor zbog pola miliona KM

Diana Jović-Cvetinović iz Bijeljine, koja je uhapšena zbog pokušaja otmice poznatog advokata Miloša Stevanovića, s njim je već duže...

Možda vas zanima i ovo