Četvrtak, 25 travnja, 2024

Britanske vlasti uništile računare “Guardiana” sa dokumentima Ewarda Snowdena

Preporučeno

Britanske vlasti upale su u ured novina The Guardian i zatražile od urednika Alana Rusbridgera da im preda povjerljive dokumente ili će u protivnom uništiti tvrde diskove na računalima.

Rusbridger je gledao kako dva “stručnjaka za sigurnost” u podrumu zgrade uništavaju računala koja su sadržavala povjerljive informacije koje im je dao “zviždač” Edward Snowden, javlja RT.

Britanci su tako pokušali zaustaviti buduće objave tajnih dokumenata koje je Guardianu dao Edward Snowden. Velika Britanija na sve se načine pokušava utjecati na sve osobe povezane sa Snowdenom.

Jučer je partner novinara Glenna Greenwalda bio ispitivan devet sati u londonskoj zračnoj luci Heathrow nakon čega je pušten bez optužnice. David Miranda bio je samo u prolazu u londonskoj zračnoj luci kada su ga priveli pod člankom 7 Zakona o terorizmu.

Mirandi je bio uskraćen odvjetnik, a zaplijenili su mu i opremu poput laptopa, mobitela, USB memorije i kamere. Glenn Greenwald objavljivao je članke i dokumente za Guardian koje mu je dao Edward Snowden.

E. Snowden (Foto: Reuters)
E. Snowden (Foto: Reuters)

(Index.hr)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stiže nam “gost” iz Afrike: BHmeteo objavio prognozu za prva tri dana maja

Za prvomajske praznike očekuje nas djelimično sunčano i nestabilno vrijeme. Zbog ciklonalne aktivnosti u zapadnom Sredozemlju i pritjecanjem vlažnog zraka...

Još vijesti za vas