Petak, 25 lipnja, 2021

Britanski mediji: Uprava Cityja je naivna ako Džeko bude rezerva

Nemojte propustiti

Ugledni britanski sportski portal Givemesport donosi opširan tekst u kojem se pita da li će Edin Džeko ostati bez startnog mjesta u timu nakon dolaska još dvojice napadača Stevana Jovetića i Alvara Negreda u Manchester City.

Edin Džeko (Foto: Arhiv)
Edin Džeko (Foto: Arhiv)

“Pod upravom Roberta Mancinija, Džeko se često borio da igra u početnom sastavu, jer je talijan preferirao Maria Balotellija i Carlosa Teveza. Nakon toga u klub je stigao argentinski napadač Sergio Aguero koji je otežao Džeki da igra u početkom sastavu”, navodi se u tekstu Givemesporta.

Međutim, u tekstu se napominje da bi dolaskom u tim Negreda i Jovetića, bosanski napadač možda mogao i na klupu ove sezone.

“Džeko se do sada dokazao kao vrsni napadač u Njemačkoj i Engleskoj gdje je postizao gol svake dvije utakmice. Ali to nije bilo dovoljno da ubijedi trenera da ga ne drži u rezervnoj postavi”, piše Givemesport.

U tekstu se navodi da Manchester City ne bi smio ostaviti Džeku među rezervnim igračima.

“Postoje mnoge špekulacije oko Džeke. Uprava Manchester Cityja bi ispala naivna i glupa ako lako odustane od napadača koji je u 85 utakmici postigao 34 gola. Bila bi greška prisiliti Džeku da ode u neki drugi tim”, navodi se u tekstu.

Džeko je u 248 utakmica u Njemačkoj postigao 125 golova nakon dolaska iz Češke 2007. godine.

“Međutim i pored toga, u Manchester Cityju dosta vremena je proveo na klupi i dobio nadimak super zamjena”, navodi se u tekstu.

U sezoni 2012/13 u Premijer ligi Džeko je samo 11 puta utakmicu započeo u prvoj postavi dok kod novog trenera Manuel Pellegrinija očekuje više igara.

“Džeko je prošle sezone postigao 14 golova i ali sada se od njega može očekivati 20 golova. Definitivno je da Bosanac želi impresionirati Pellegrinija i pokazati da ima više kvaliteta od dvojice novih napadača”, piše Givemesport.

(Vijesti.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo