Utorak, 5 prosinca, 2023

Britanski padobranci ipak ne dolaze u BiH zbog snimka orgija u kasarni

Preporučeno

Raspoređivanje, koje je trebalo da počne u septembru, trebalo bi da dovede oko 300 pripadnika vojske na Balkan.

Novi komandant britanske vojske otkazao je upućivanje bataljona padobranske jedinice u Bosnu i Hercegovinu i Kosovo nakon objavljivanja snimka na kojem se naizgled vidi kako padobranci učestvuju u orgiji u vojnoj bazi.

General-potpukovnik Andrew Harrison napisao je u pismu da je general Sir Patrick Sanders “privremeno izgubio povjerenje” u Jedinicu trećeg bataljona”.

Upravo se čita:  Otac skrivio saobraćajnu nesreću, ostavio teško povrijeđenog sina u vozilu i pobjegao

“Danas popodne načelnik Generalštaba (CGS), general Sir Patrik Sanders, donio je odluku da ukloni Treća jedinica sa spiska za raspoređivanje na Balkan ovog ljeta”, napisao je on, a prenosi The Guardian.

“Ovaj bataljon ima izvanrednu reputaciju, u službi je britanskog naroda i svaki od pripadnika je razočaran zbog gubitka šanse da ponovo bude na zadatku na Balkanu. Odluka CGS-a je zasnovana na nedavnim disciplinskim incidentima na vježbi Swift Response i u kasarni Merville”, istakao je Harrison.

Upravo se čita:  Bosanca zaustavili pri polijetanju iz Memingena, kaznili ga zbog jednog pravila

“Jedinica trećeg bataljona prihvata da su privremeno izgubili poverenje CGS-a”, dodao je komandant pukovnika.

Raspoređivanje, koje je trebalo da počne u septembru, trebalo bi da dovede oko 300 pripadnika vojske na Balkan.

Sir Patrick je u svom pismu, do kojeg je došao Telegraph, napisao da je utvrđeno da je navodno ponašanje u snimku orgije bilo sporazumno i da je Kraljevska vojna policija utvrdila da nije počinjen zločin.

Upravo se čita:  Hitno provjerite stanje na računu ako ste dizali novac na bankomatima ove njemačke banke!

Bez obzira na to, rekao je da je to “neprihvatljivo, korozivno i štetno po reputaciju vojske (i) može se protumačiti i kao ocrnjivanje žena”.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo